RX 550 vs GT 1030 hangisi alınmalı?

Neredeyse aynı güçte kartlar. Benim tavsiyem illa sıfır alacaksanız RX550 olurdu. Ancak asıl tavsiyem; 2.el RX470 alabilirsiniz o bütçe ile. Temizini bulup emin olmak mining nedeniyle zor bu yüzden bir diğer önerim de o bütçe ile bu güçsüz kartlardan birini almaktansa kaliteli bir markanın iyi bir modeli olarak GTX960 almanız daha iyi olacaktır. Üstelik 550TL'den uyguna rahatlıkla bulabilirsiniz. Letgo ve sahibinden ve forum üzerinden.

GTX 960'mı kaldı hocam Allah aşkına RX470 ile mining yapan GTX 960 ile de yapar.

Güç kaynağım daha üstü kartlara yetmiyor ve bütçem tam olarak 550 TL. Kartıların ne seviyede oldukları çok önemli değil benim için. Oynayacağım en büyük oyun Overwatch felan olur. Çok iyi bi karta ihtiyacım yok. RX 550'nin neden daha çok performans verdiğini söyleyebilir misin bilgin varsa? Kart alırken önemli husus nedir? Bit mi, çekirdek hızı mı, DDR mı? Bu terimlerden en önemlisi hangisi?
Gtx 750 Ti bakabilirsiniz.

Arkadaşlar lütfen. Kimse sorumu cevaplamıyor. Sadece başka kartlar öneriyorsunuz. Tek öğrenmek istediğim şey hangisinin performansı daha iyi ve neden? Lütfen biri şu kart şu özelliğinden dolayı daha iyi desin.
İki kart da birbirine çok yakın özelliklerde. Ancak kullanacağınız power supply 350w ise gt1030 kullanmanız gerekecektir.

Paylaştığım resimlere bakarsanız göreceksiniz ki Asus için önerilen power supply en düşük 400w olması gerekiyor. Nvidia için 300w yeterli olduğu belirtilmiş. Kartın kendi üreticilerinin uyarılarına uymak en doğrusu.

Nvidia alın performans konusunda bir değişiklik olduğunu gözle göremeyecek kadar az zaten. :)

Dosya Ekleri

• Asus.png
    Asus.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 77
  • nvidia.png
    nvidia.png
    23 KB · Görüntüleme: 89
Önemli olan bit değeri de değil çekirdek hızı da değil bellek hızı da değil. Bu kartlar farklı mimarilerle üretiliyor. Önemli olan şey grafik işlemcinin mimarisi ve grafik işlemcidir.

Bir örnekle anlatırsam RX 550 hem bellek hem de çekirdek hızı olarak GTX 1050 Ti'dan daha yavaş ama yer yer %50 fark atıyor 1050 Ti'ye.

Sorunun cevabı ise RX 550'dir. RX 550, GDDR5 bellekli 1030'la başabaş bir kart. DDR4 olandan daha güçlü.

Önemli olan bit değeri de değil çekirdek hızı da değil bellek hızı da değil. Bu kartlar farklı mimarilerle üretiliyor. Önemli olan şey grafik işlemcinin mimarisi ve grafik işlemcidir.

Bir örnekle anlatırsam RX 550 hem bellek hem de çekirdek hızı olarak GTX 1050 Ti'dan daha yavaş ama yer yer %50 fark atıyor 1050 Ti'ye.

Sorunun cevabı ise RX 550'dir. RX 550, GDDR5 bellekli 1030'la başabaş bir kart. DDR4 olandan daha güçlü.
350w power kullanan bir arkadaş nasıl RX 550 kullanıcak acaba çok merak ettim?

350w power kullanan bir arkadaş nasıl RX 550 kullanıcak acaba çok merak ettim?
Konuyu oku. Arkadaş bütün ekran kartı önerilerini tersleyip bu ikisinden hangisi daha güçlü diye soruyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı