RX 550 vs GT 1030 hangisi alınmalı?

Gayet de alınır çünkü bütçem o kadar. Üstüne güç kaynağım sadece 350 watt. Şuanki sistemim tamamen 2 el fakat ekran kartımı sıfır almıştım. En riskli eleman bana kalırsa. Sadece bu iki kartın hangisinin performansı önemli onu öğrenmek istiyorum.
Konuyu okumak kadar sonrasında gelen cevapları okumak da önemlidir. :)
Ben daha güçsüz olduğunu söylemiyorum ancak birbirine yakın olduğunu belirttim. RX 550 bir tık daha yüksek çıkacaktır ancak sistemi toplarken önemli olan bir diğer husus da en uyumlu bileşenleri bir araya getirebilmektir.

Yav dostum sabah sabah sırf muhalefet olmak için gereksiz polemiklere girme. Varsa önerini sun ve bekle.

RX 550 50W, GT 1030 30W. Arada dağlar kadar fark var gibi konuşuyorsun. PSU kaliteliyse ikisine de gani gani yeter.

Yanlışınız var RX 550 güç tüketimi 75 W olmalı
Yav dostum sabah sabah sırf muhalefet olmak için gereksiz polemiklere girme. Varsa önerini sun ve bekle.

RX 550 50W, GT 1030 30W. Arada dağlar kadar fark var gibi konuşuyorsun. PSU kaliteliyse ikisine de gani gani yeter.
Muhalefet gibi bir derdim yok. Benim tek önem verdiğim konu sahibine doğru bir cevap verebilmek. Yalnız RX 550 300w ile çalışır diyorsunuz. Mühendis olduğunuzu bilmiyordum. Kartın üreticisinden bile daha bilgilisiniz.

Bak dostum altta adam GTX 1080 Ti ve i7 7700K'yı 450W'la çalıştırıyorsa 350W da RX 550'yi çalıştırır.

Ayrıca kartın OC modeli bile 50W. Daha da cevap yazmayacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Muhalefet gibi bir derdim yok. Benim tek önem verdiğim konu sahibine doğru bir cevap verebilmek. Yalnız RX 550 300w ile çalışır diyorsunuz. Mühendis olduğunuzu bilmiyordum. Kartın üreticisinden bile daha bilgilisiniz.

Ne kadar boş bir insansın ya sabah sabah sardın millete insanlar bir şey biliyor ki söylüyor bura da Nvidia fanatiği olduğunuzu bu kadar belli etmeseydiniz keşke.

300W 80+ PSU ile çalışan RX480 var?

Abi ciddi olamazsınız? RX 550 50W güç, GT 1030 30W güç tüketimine sahip. Bu arada bahsi geçen GT 1030 DDR4 versiyonsa direk eleyin. GDDR5 ile aralarında bayağı fark var. Ancak geçen sene F/P olarak GT 1030 GDDR5 daha iyiydi RX 550'den. Şuan ne olmuştur bilemem. Ayrıca bilmeden "64 bit ne abi" önyargısındaki arkadaşları piyasanın en iyi kartını almaya davet ediyorum AMD RX VEGA 64, ne de olsa 2048 bit!

Arkadaşım o bütçe ile o güç kaynağı ile kullanabileceğin daha performanslı kartlar var. Neden illa ikisine takmış durumdasın?
Sadece iki kart arasindaki performansı öğrenmek çok kolay, YouTube a gt1030 vs rx550 yazarsın olur biter.
Burada insanlar aynı paraya daha fazla performans alacağın daha ileriye dönük kartlar öneriyor. Bu kadar da çok bilmişlik yapılmaz ki.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı