RX 550 vs GT 1030 hangisi alınmalı?

Ne kadar boş bir insansın ya sabah sabah sardın millete insanlar bir şey biliyor ki söylüyor bura da Nvidia fanatiği olduğunuzu bu kadar belli etmeseydiniz keşke.
Kendim Ati kullanıyorum :DD fanı değilim bu birincisi.
İkincisiyse arkadaş sorunsuz çalıştırmak istiyor RX 550'yi alır almaya takar takmaya çalıştırır lakin yarın bir gün o oyundan zevk alamayınca darboğazdan yine buraya gelip saatlerce araştırma yapacak ve belki de hiç çözemeyecek. Akıl var mantık var hocam kartın tamamına elektrik verilebilmesi için mosfetlere akım yetmesi gerekiyor. Yüksek grafikli bir oyunun düşük ayarlarında bile darboğaz olucak biliyorum çünkü yaşadım bizzat. Tecrübesi olmayan arkadaşlar konuşmasın zahmet olucak ama...

Son düzenleme:
Sıfır olarak rx 550 al 2. El düşünürsen asus expadition gtx 1050 var o fiyata bence 2. El olarak 1050 hem yeni mimari hemde dx 12 desteği var ayrıca ek güç bağlantısına gerek yok 350 watt yeterlidir

Kendim Ati kullanıyorum :DD fanı değilim bu birincisi.
İkincisiyse arkadaş sorunsuz çalıştırmak istiyor RX 550'yi alır almaya takar takmaya çalıştırır lakin yarın bir gün o oyundan zevk alamayınca darboğazdan yine buraya gelip saatlerce araştırma yapacak ve belki de hiç çözemeyecek. Akıl var mantık var hocam kartın tamamına elektrik verilebilmesi için mosfetlere akım yetmesi gerekiyor. Yüksek grafikli bir oyunun düşük ayarlarında bile darboğaz olucak biliyorum çünkü yaşadım bizzat. Tecrübesi olmayan arkadaşlar konuşmasın zahmet olucak ama...

Bence sen konuşma sana zahmet olacak asıl.

Yanlış Bilgilendirme
Öncelikli olarak Stream/Cuda çekirdekleri göz önünde bulundurulmalıdır. AMD Stream, NVIDIA Cuda çekirdeklerini kullanır. Bunlar, bir nevi ekran kartının işçileridir. Ne kadar çoksa okadar iyi. RX 550,512 Stream; GT 1030 384 CUDA çekirdeklerini sahiptir. (Stream/Cuda aynı şey). Ardından DDR konusuna değinelim. Ekran kartlarında GDDR kullanılır, açılımı Graphics Double Data Rate(Grafik Çift Veri Oranı)'dır. Bu, Memory(Hafıza) çeşididir, teknolojisidir. Kısacası GDDR5, Memory Hızını 5 ile çarpar ve size Effective hızı verir. SDDR4 ise 4 ile çarpar. Özeti bu, ne kadar fazlaysa o kadar hızlıdır. Sonra Memory Interface (Hafıza Arayüzü) 128 Bit mi 64 Bit mi konusunu açıklayalım. 128 Bit olan daha iyidir, sebebini açıklamaya gerek yok. Bununla beraber, Memory bandwidth (Hafıza Genişliği)' de önemlidir. RX 550,112 GB/sn; GT 1030 48 GB/sn bandwidth'leri vardır. Hangisi çoksa o iyidir. GDDR, Memory Interface, Memory Bandwith komple Memory konusudur, hepsi birlikte çalışır. Bunlara ek olarak kartın mimarisiyle ilgisi olan Clock Speed konusu vardır. 1189 MHz AMD; 1228 MHz NVIDIA Base Clock. Çok olan iyidir. Boost Clock 1287 MHz AMD; 1468 MHz NVIDIA. Aradaki fark OC ile kapatılabilir.
Genel değerlendirmeye bakıldığında RX 550 daha güçlüdür. Ek olarak yazılım desteği de önemlidir, AMD yazılımlarıyla kartların performansını arttırırken, NVIDIA eski kartlarının performansını düşürür. RX 550 alın. Teşekkürü eksik etmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Fovane
CUDA çekirdekleriyle Stream çekirdekleri aynı değil. Mimari dediğimiz olay zaten bu.

RX 570'de 2048 Stream çekirdeği varken 1200 CUDA çekirdekli 1060'dan daha güçsüz. Aynı şekilde RX 570'in bant genişliği 224 GB/s ve 256 bit olmasına rağmen 192 bit ve 192 GB/s bant genişliği olan GTX 1060 daha güçlü.

Ayrıca NVidia hem yazılım hem de verim olarak AMD'den daha başarılı. Güncellemelerle kartları yavaşlattığı falan yok.

Velhasıl kelam bant genişliğidir, bitdir, çekirdektir sadece aynı nesil, aynı mimarı kartları kıyaslarken önemlidir! Ekran kartlarında önemli olan Pascal, Maxwell, Turing, rDNA, Graphics Core Next gibi mimaridir!

Yanlış Bilgilendirme
@Fovane
CUDA çekirdekleriyle Stream çekirdekleri aynı değil. Mimari dediğimiz olay zaten bu.

RX 570'de 2048 Stream çekirdeği varken 1200 CUDA çekirdekli 1060'dan daha güçsüz. Aynı şekilde RX 570'in bant genişliği 224 GB/s ve 256 bit olmasına rağmen 192 bit ve 192 GB/s bant genişliği olan GTX 1060 daha güçlü.

Ayrıca NVidia hem yazılım hem de verim olarak AMD'den daha başarılı. Güncellemelerle kartları yavaşlattığı falan yok.

Velhasıl kelam bant genişliğidir, bitdir, çekirdektir sadece aynı nesil, aynı mimarı kartları kıyaslarken önemlidir! Ekran kartlarında önemli olan Pascal, Maxwell, Turing, rDNA, Graphics Core Next gibi mimaridir!

Hocam RX 570 çoğu oyun testlerinde GTX 1060'ı geçiyor bu bir gerçek araştırabilirsiniz daha güçsüz demenin mantığı yok.

Gayet de alınır çünkü bütçem o kadar. Üstüne güç kaynağım sadece 350 watt. Şuanki sistemim tamamen 2 el fakat ekran kartımı sıfır almıştım. En riskli eleman bana kalırsa. Sadece bu iki kartın hangisinin performansı önemli onu öğrenmek istiyorum.
DDR4 olan GT 1030 GDDR5 olan modellere göre çok daha yavaş. Zaten RX550 GT1030 GDDR5 modelden bile biraz hızlıyken tartışılamaz bir konu 😀

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı