Çözüldü RX 5500 oyunlarda düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Efekan Ulusoy

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın özellikleri yetmesine rağmen bazı oyunlar çok gereksiz kasma yaşıyorum. Şu anda asıl kafama takılan şey Cyberpunk'ın kasması. Aşağıda belirttiğim linkteki PC'nin özellikleri benimkine yakın ayrıca benim ekran kartım daha üst seviye ancak ben videodaki Low ayarlarda olan akıcılığı alamıyorum. Aynı sorun Watch Dogs2'de de yaşanmıştı. Sorununu biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarımın özellikleri:
Ryzen 3 1200
RX 5500 4 GB
2x8GB RAM 3000MHz

Çözüm
Denedim daha iyi hale geldi, ancak hala kasma sıkıntıları oluyor.
-Oyunun kurulu olduğu dizine gir.
-Cyberpunk 2077 -> engine -> config -> Memory pool budgets.csv dosyasını notepad++ uygulaması ile aç. Uygulama yoksa metin belgesi ile deneyebilirsin.
-PC kısmındaki Pool CPU yerine 1536MB olan yazıyı 8GB yap.
-Yine PC Kısmındaki Pool GPU yerine 4GB yaz.
Video olarak anlatımı var eğer yapamazsan:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
İşlemciniz ekran kartına darboğaz yapıyor çok yüksek ihtmal. Yanlışsam düzeltin.

Haklısınız ancak videoda da darboğaz olması lazım zannımca.

Bunu denedin mi?

Denedim daha iyi hale geldi ancak hala kasma sıkıntıları oluyor.

Denedim daha iyi hale geldi, ancak hala kasma sıkıntıları oluyor.
-Cyberpunk 2077 -> engine -> config -> Memory pool budgets.csv dosyasını notepad++ uygulaması ile aç. Uygulama yoksa metin belgesi ile deneyebilirsin.

Çözüm

Teşekkürler dediğiniz dosya yeni güncellemeyle kaldırılmış. Ondan yapamadım ancak
dosyayı SSD'ye kurmadığımı fark ettim, aktarımı gerçekleştirdikten sonra 80 90 FPS'leri gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı