RX 5500 XT 8 GB Battlefield'da ısınıyor

Daha fazla  
Normalde 70 74 derece arası gidip gelirdi sürekli kontrol ederim hotspot ise 82 83 falan dı ama şu sıralar böyle oldu ve uzun süre oynadığım için bu dereceler bence sıkıntı yaratacaktır. Belli bir öneriniz var mı bu sıcaklığı düşürmem için? Ve Battlefield 2042 Low ayarlarda 80 100 FPS arası alıyorum 73 75 arası geziyor. Dereceler hotspot ise 80 81 arası bu Battlefield 1 de ultrada 90 140 arası alıyorum bilmiyorum neden bu kadar FPS farkı oluşuyor bu sıralar düştü ama.
RX 5500 XT 8 GB
Ryzen 5 5500
16 GB RAM
512 GB SSD
500W Corsair PSU.

1740858545991.png

Kasa düzgün hava akışı sağlayamıyor olabilir mi? Kasa hava alıyorsa MSI Afterburner ile biraz Undervolt yapabilirsiniz veya uğraşmak istemiyorsanız FPS farkını önemsemeyip Power Limit'i düşürebilirsiniz.

Kasa düzgün hava akışı sağlayamıyor olabilir mi? Kasa hava alıyorsa MSI Afterburner ile biraz Undervolt yapabilirsiniz veya uğraşmak istemiyorsanız FPS farkını önemsemeyip Power Limit'i düşürebilirsiniz.
Şu ana kadar hep aynı durduğu yerde dereceler arttı sadece bunun sebebi ni arıyorum zaten macun kurumuş olamaz alalı 6 ay oldu.

Şu ana kadar hep aynı durduğu yerde dereceler arttı sadece bunun sebebi ni arıyorum zaten macun kurumuş olamaz alalı 6 ay oldu.
Toz, ortam sıcaklığı 50 tane faktör var hocam. Fan ayarını biraz arttırabilirsiniz diğerlerine ekstra olarak.
Ayrıca kasanın içinde hava akışına engel olabilecek kablo dahil parçalara göz atmakta da fayda var.

Toz, ortam sıcaklığı 50 tane faktör var hocam. Fan ayarını biraz arttırabilirsiniz diğerlerine ekstra olarak.
Sizce kasanın camını çıkarayım öylede bi test edeyim mi?

Ayrıca kasanın içinde hava akışına engel olabilecek kablo dahil parçalara göz atmakta da fayda var.
1740861185831.png

Aradaki fark çok şaşırtıcı Baya fark var hocam. Ama genede sıkıntı dereceler.

Belli bir öneriniz daha var mı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı