RX 5500 XT Hogwarts Legacy kaplama geç yükleniyor

İşletim sistemi
Windows 11

Matigre

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
Radeon RX 5500 XT 4GB
Anakart
Asrock A320M
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 3.60 GHz
Örneğin Hogwarts'ın içi bölümündeki bahçeye çıkınca kaplamalar geç yükleniyor. Büyük bir kapıyı falan açarken de yuvarlak daire çıkıyor kapının üstünde. AMD Radeon RX 5500 XT 4 GB ile yüksek ayarlarda oynuyorum. Bu durumlar ekran kartı ile mi HDD ile mi alakalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun 4GB VRAM'den ve 16 GB RAM'den daha fazla kaynak tüketiyor. E sen hem RAM hem VRAM sınırına takıldığın için kaplama vb. şeylerin geç yüklenmesi normal. Hatta üstüne birde HDD kullanıyorsun. Eğer HDD çok sağlıklı değilse o da etki ediyordur.

Örneğin Hogwarts'ın içi bölümündeki bahçeye çıkınca kaplamalar geç yükleniyor. Büyük bir kapıyı falan açarken de yuvarlak daire çıkıyor kapının üstünde. AMD Radeon RX 5500 XT 4 GB ile yüksek ayarlarda oynuyorum. Bu durumlar ekran kartı ile mi HDD ile mi alakalı?

Dostum üzgünüm ama ekran kartın cok eski ve gayet normal kaplamalin gec yuklenmesi.

HDD'nin okuma hızıyla alakalı diye biliyorum.

Eğer sabit diske yüklediysen elbette normal, sabit disklerde kaplamalar geç yükleniyor artık günümüzde. SSD kullanman gerekiyor. Tabii ekran kartı VRAM açısından düşük olduğu için onun da etkisi var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı