RX 5500 XT sistem Google'da bile takılmaya başladı

396162

Hectopat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
902
Çözümler
2
Arkadaşlar, sistemim ortalamanın üstü olmasına rağmen çoğu oyunu rahat oynayamıyordum, drop giriyordu. RAM'i 16 yap çözülür dediler ama değişen hiçbir şey olmadı. Hatta eskiden oyunlarda drop giren PC artık normal kullanımda bile takılmaya başladı. Sistem de madem oyun oynanmıyor en azından internette geziyeyim diyordum ama artık onu bile yaptırtmıyor.


Mesela bir film izleme sitesi açtım diyelim sayfa yüklenirken donuyor 1-2 saniye sonra tekrar geliyor. Eğer sayfayı yüklerken başka bir işlem yapmaya çalışırsam mesela diğer sekmeye geçme gibi direk donuyor 2-3 saniye gelmiyor. Bir de bir şeyi ilk yaptığım da sürekli donuyormuş gibi gözüküyor. Şimdi diyecekseniz nasıl yani? Şöyle anlatayım: Mesela bilgisayarı açıyorum ve Windows logosuna tıklıyorum. Normalde düzgün bir şekilde başlangıç ekranı gelmesi gerekiyor ama bunu ilk yaptığım da çok kasıntılı bir şekilde oluyor sanki orada görüntü 10FPS miş gibi.


Daha sonra logoya tıklayıp kapatıyorum. Tekrar açmaya çalıştığım da bu sefer sorunsuz açılıyor gayet akıcı. Bu sadece bunda değil her şeyde geçerli. Mesela YouTube'dan izlediğim videonun senin kısacağım diyelim ilk yaptığım da görüntü bildiğin kasıyormuş gibi gözüküyor o bölge. Sonra tekrar yapmayı denersem bu sefer gayet akıcı gözüküyor. Ayrıca bazı sitelerde ekran titriyor. Mesela Facebook da aşağı kaydırdığımda gönderide ki resim çok az sekiyormuş gibi gözüküyor. Bu sorun neden olur? SSD testlerini yapıyorum hiçbir sorun çıkmıyor.


Sıcaklık zaten yok. HDD kullanmıyorum. Sistemim internette gezinmek için gayet yeterli ama artık o bile donuyor. Mesela bunu yazarken Windows arama yerine tıkladım ilk başta görüntü geldi sonra tam o bölgede saliselik görüntü gidip gelmesi oldu (sadece o bölgede başka yer kararmadı) ardından hemen normalde döndü. Şu an tekrar tıklasam gayet normal açılıyor ama ilk açtığımda sıkıntı yapıyor işte.


Ryzen 3 3100/ XFX RX 5500 XT 4gb/ Prime A320M-F/ XPG 8 GB 3000mhz/ Adata SU750 512gb/ FSP AHBC 500w/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisinden SSD'nin kullanımına bak.
Aynı sorun bende de vardı %90-100'lerde takılıyordu SSD. SSD'yi değiştirince takılmalar, donmalar gitti.
 
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp bunu kurmayı dener misin?
 
Görev yöneticisinden "Disk Kullanımı"'na bakar mısın?
Disk kullanımını takip ediyorum ama onda da bir sorun gözükmüyor. Sadece 1 kere %100 olduğuna şahit oldum.
SDD sorunlu olabilir. Hız ve sağlık testi yap istersen. Bir sonraki bakılması gereken bileşen de güç kaynağı.
SSD sağlığı %98 ama ben bu sorunu yaşamaya başladığımda %100'dü ona rağmen aynı sorunlar vardı. Güç kaynağını bilmiyorum test edemedim hiç.
Görev yöneticisinden SSD'nin kullanımına bak.
Aynı sorun bende de vardı %90-100'lerde takılıyordu SSD. SSD'yi değiştirince takılmalar, donmalar gitti.
MSI Afterburner'da disk kullanımını bulamadım acaba bu disk kullanımını sürekli olarak takip edebileceğim bir program var mı?
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp bunu kurmayı dener misin?
Bunu denemiştim ama değişen hiçbir şey olmuyor. Format da çözmüyor.
 
Ne yaparken disk kullanımı %100 oldu, hız testi yaptın mı?
Arkada GTA 5 açıktı bir de Google da 1-2 sekme vardı. Saniyelik takılma oldu %100 olduğunda sonra düzeldi. Normal kullanımda hiç %10 kullanımı geçtiğini görmemiştim.
Ne yaparken disk kullanımı %100 oldu, hız testi yaptın mı?
Hız testi yaptım tamamen normaldi ama şöyle bir sorun vardı x86 sistem mi ne için şunu kurun diyordu ama garip bir şekilde ben de sadece 32 bit olan çalışıyordu. X86 olan da disk bulunamadı tarzı bir şey söylüyordu. (Windows un 64 Bit olduğuna eminim.)
Ne yaparken disk kullanımı %100 oldu, hız testi yaptın mı?
Bana sorunsuz çalışacak bir Windows 10 ISO dosyası atma şansınız var mı? Son kez sizin attığınız ISO'dan format atmayı deneyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı