RX 5500 XT sistemde oyunlarda ekran donuyor

Astdkks

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorun görselde görüldüğü gibi. Sistemimde: Radeon RX 5500 XT, Ryzen 3 3100 ve 16 GB RAM var. Bu sorun bütün oyunlarda oluyor. Sistemim oyunları rahatça kaldırıyor ancak bir anda ekrana rengarenk renkler geliyor. DisplayPort kablosundan olduğunu düşünmüyorum. Çünkü PC'yi açıyorum oyun oynamıyorum o zaman hiç bu sorun olmuyor. Ancak oyuna giriyorum ve ilk girdiğimde 2-3 defa yapıyor daha hiç yapmıyor ekran vs donuyor. Resimde zaten sorunun görseli var. Bu sorun ne için oluyor olabilir? Yardımınıza ihtiyacım var.

Dosya Ekleri

• IMG_20201214_231456.jpg
    IMG_20201214_231456.jpg
    223 KB · Görüntüleme: 128
Arkadaşlar sorun görselde görüldüğü gibi. Sistemimde: Radeon RX 5500 XT, Ryzen 3 3100 ve 16 GB RAM var. Bu sorun bütün oyunlarda oluyor. Sistemim oyunları rahatça kaldırıyor ancak bir anda ekrana rengarenk renkler geliyor. DisplayPort kablosundan olduğunu düşünmüyorum. Çünkü PC'yi açıyorum oyun oynamıyorum o zaman hiç bu sorun olmuyor. Ancak oyuna giriyorum ve ilk girdiğimde 2-3 defa yapıyor daha hiç yapmıyor ekran vs donuyor. Resimde zaten sorunun görseli var. Bu sorun ne için oluyor olabilir? Yardımınıza ihtiyacım var.
Wattman hayırlı olsun.

Sistemi yeni aldıysan kartı direkt servisine gönder. Hiçbir oyunda böyle bir durumla karşılaşmadım.

Yazılımsal mı diye denemek için 20.11.2 sürücüsünü deneyebilirsin belki hatalı yüklenmiştir. Üstteki programı indirip sürücüyü temizle, sonra diğerinden son WHQL olanı yükle.

Sistemi yeni aldıysan kartı direkt servisine gönder. Hiçbir oyunda böyle bir durumla karşılaşmadım.

Yazılımsal mı diye denemek için 20.11.2 sürücüsünü deneyebilirsin belki hatalı yüklenmiştir. Üstteki programı indirip sürücüyü temizle, sonra diğerinden son WHQL olanı yükle.

Ekran kartından diyorsun yani

@Astdkks yüke girince görüntü bozuluyor, masaüstünde olmamasının sebebi bu bana göre. Güç kaynağından da olabilir bir ihtimal. Dediğim sürücü silip, geri kurmayı yap hala düzelmediyse teknik arıza olabilir.

Vallahi bende ilk defa böyle bir şey görüyorum anlamadığım konu mesela PC'yi açıyorum oyuna giriyorum ondan sonra veriyor 2-3 defa 2-3 defa olduktan sonra bende tekrar tekrar deniyorum 4.den sonra sorunsuz oynuyorum PC'yi kapatana kadar. Bir sonraki acışımda yine aynı sorun.

Yeni aldıysan garantiye gönder. Garantiye gönderemiyorsan GPU frekansını %30 düşür.
Sıcaklık konusunda sıkıntı yok MSI afterburner'den bakıyorum en fazla 75 dereceyi görüyor zaten oyunu ilk açtığımda oluyor yani kart soğukken yapıyor yavaş yavaş ısınmaya başladığı zaman sorun ortadan kalkıyor gibi.
@Astdkks dediğim gibi sürücüyü bir yap olmadı teknik olarak bakılması şart. @Furkan17TR bunlarla boşuna uğraşmasın, 5500 XT bu şekilde sapıtacak bir model değil hem garantisi de vardır kartın ilk çıkış tarihi bile 1 yıl ancak oldu boşuna uğraşmasın ıvır zıvırla.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı