RX 560 4 GB sistem çok düşük FPS değerleri

İşletim sistemi
Windows 10

Oktay Usta

Decipat
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
1.649
Yer
Kappppadokkya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ders çalışmak
Merhabalar. Son 5-6 aydır çok düşük FPS değerleri alıyorum. YouTube'dan değerlere baktığım zaman benimkinden çok daha iyi FPS değerleri var. Ben sürücülerden dolayı olduğunu düşünüyorum. 2 hafta önce format attım yine düzelmedi. FPS 100 olsa bile droplar giriyor zevk alınmıyor. Sürücüden dolayı değil ise işlemciden kaynaklı olabilir diye düşündüm. 2 çekirdek belki artık yetmiyor ki zaten CS:GO işlemci oyunu. Eğer FPS değerleri normalse monitörden şüpheleniyorum. Yırtılmalar, düşüşler o yüzdendir diye düşünüyorum. Ama bu çok düşük bir ihtimal. Bir de benim kasa HDMI kablosunu tam takmama izin vermiyor. Kablonun metal kısmı gözüküyor ve kasa biraz titrerse direkt görüntü gidiyor. Çok emanet duruyor orada kablo. Bundan kaynaklı olabilir mi? En son çare DDU ile silip en stabil sürücüyü yükleyeceğim. Tek CS:GO'da olmuyor. Minecraft'da da oluyor. İlk sistemi topladığım zaman CS:GO'da 1080P en yüksek ayarlarda 150'den aşağıya düşmüyordu FPS. Fakat şimdi en düşük ayarlarda 1280X1024 çözünürlükte 80 FPS'e bile düşüyor. Ve FPS yüksek olsa bile drop giriyor sıfır zevk alıyorsunuz. Minecraft'ta ise gerçekçi grafiklerde, 8 chunk ve OptiFine kurulu bir şekilde 300'den aşağıya inmiyordu. Şimdi aynı ayarlarda en fazla 280 civarı görüyor. Bir de yaklaşık 6-7 ay önce MSI Afterburner ile çok az bir O.C yapmaya karar verdim. Ve YouTube'da en çok aboneye sahip bir kanal buldum ve yaptım. Değerleri hatırlamıyorum ama sanki 200MHz falan arttırmıştım. Sonra FurMark testine art arda 3-4 kez soktum. Ve ondan beridir sanki böyle olmaya başladı gibime geldi. Sonra tabii geri stok ayarlara çevirdim ki zaten O.C yapınca 1 FPS bile artmadı yaklaşık 10-20 FPS düşüşü olmuştu. Bir de RAM MHz'leri düşük ondan olabilir mi? Sizce ne yapmalıyım. Lütfen yazının tamamını okuyup cevaplarsanız sevinirim. Cevaplayan herkese teşekkürler.

Son olarak aklıma şu geldi. CS:GO ve Minecraft SSD'ye kurulu. SSD sorun çıkarmaya başlamış olmasın. Harddiskte PES 2019 vardı eskisi gibi sıkıntısız idi. SSD sorunlu, harddisk sorunsuz olabilir mi?

Not: Bu arada ekran kartını 2019 Temmuz ayında 2. el olarak aldım.

Bileşenler:

• Intel Pentium Gold G5400 (sıfır)
• 8 GB Kingston 2133MHz RAM (sıfır)
• MSI H310M-A PRO (sıfır)
• MSI Aero ITX RX 560 4 GB OC (2.el)
• TX K3 (sıfır)
• Corsair VS450 80+ (2. el almıştım fakat 1 ay sonra bozuldu garantiye gönderdim sıfır gönderdiler)
• JD 120GB SSD (sıfır)
• Seagate veya WD markasını hatırlamıyorum 500 GB harddisk 7200RPM (sıfır)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boot menüsü açılmıyor.🙃
MSI H310M için Boot menüsü F11 tuşu olması gerekmiyor mu? BIOS'a giriyor oradan da USB'ye tıklıyorum fakat hiçbir şey olmuyor. Ne yapmam lazım?
F8 veya F11 diye hatırlıyorum. Videodaki gibi yazdırdın değil mi USB'ye? USB'yi seçtikten sonra enter tuşuna basmayın dene.
 
Ben biraz araştırayım o halde siz de HD Tune ile sağlık testi yapın.

BIOS güncelleyeceğim şimdi. Sonra düzelir belki. HD Tune bu işlemden sonra yapalım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Çok kötü bir şey oldu sanırım. M-Flash bölümüne girdim ve ekran geldi fakat dondu. Ve bilgisayarı yeniden başlatınca entering setup yazılıyor ve bilgisayar açılmıyor.😞
@MisakiTaro
 
Son düzenleme:
Kasanın fişini çek. BIOS pilini çıkar 30 saniye bekle ve geri takıp öyle dene.

Test esnasında mı oldu?

Hayır BIOS güncelleyecektim. Sonrasında ekran dondu bende restart attım. Hah, şu an düzeldi. Kendi kendine BIOS'u açtı. Çok korktum.

Edit: Fakat şu an USB'yi görmüyor.

Edit 2: Şu an BIOS güncelleniyor çözdüm.

Edit 3: BIOS'u güncelledim fakat bu sefer de James Eşek 711 kulaklığım bozuldu. Büyük ihtimalle BIOS güncellemeye çalışırken bozuldu. Garantiye versem tamir ederler mi? Ses geliyor ama arkadan çınlama sesi geliyor. Kulaklığın girişini çıkarınca geri gidiyor yani bozuldu.
Şu an geri düzeldi. Biraz eşeklik yapıp geri vazgeçti kulaklık. Şimdi ders çalışmam gerekiyor. Bizim Memtest86 yarine kaldı. Bu akşam yapacağım yarine haber veririm. Çok teşekkürler. @MisakiTaro.
HD Tune testini yaptım.
1606370557081.png

@MisakiTaro
1606370993318.png

@MisakiTaro Memtest86'yı da yaptım hiç hata vermedi. Her şey doğru düzgün çalışıyordu. Acaba sorun neden kaynaklı, kafam çok karıştı. FurMark testi yapmalı mıyım?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı