fullmetaldeniz
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 5 5500, Wraith Prism, B450M S2H, RipjawsV 2x8 GB, RTX 3060 Ti, Kioxia Exceria 240 GB, WB Blue 1 TB, Corsair Carbide Spec-05 650W, 2x ID-Cooling XF-12025-SD-K
Selam, iyi sosyaller herkese. Sapphire RX 560 Pulse OC ekran kartını kullanmaktayım, 4 GB VRAM olan model. Dün fark ettiğim bir olay var. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynarken kartın 83 derecede çalıştığını ama fan hızının 1000 RPM bile olmadığını fark ettim. Olması gereken ise karta yük binmesiyle fan hızının da belli bir oranda dönmesi. En azından 85 dereceye çıktığında %90 fan hızına ulaşması gerekir. Kaldı ki termal macun değiştirmeden önce de kartın 75 dereceye çıktığını söylemek güç (değişim, 3 aydan fazla geçmiştir.). 2 farklı sürücü ile denedim ancak 22.11.1 sürücüsüne geçtikten bir süre sonra bu olayı yaşadım. Demem o ki normalde O.C. Modu bile sıkıntılı çalışıyorken 22.11.1 sürücüsünü kullanmaya başladığımda birçok sorunun çözüldüğünü bariz bir şekilde gördüm. Ancak kullandıktan bir süre sonra bu sorun ortaya çıktı. Fanın bozulmuş olma ihtimalini düşünüyorum çünkü elle 2000 RPM gibi bir değere çektiğimde sorunsuz çıkıyor veya FurMark testinde 70'in üstüne çıkınca en azından %40 kullanımın üstüne çıkmaya zahmet ediyor. Ayrıca kasanın bulunduğu oda gün içerisinde soğuk oluyor; araba çalıştırma mantığıyla kartın PCB'sinin soğuk kalması, GPU'nun ise ısınıyor olmasıyla bu durumun ortaya çıktığını düşünüyorum her ne kadar mantıklı olmasa da. Şu anda kurulu sürücü 22.10.3 sürümü.
Ek: Kartın içindeki termal macun Cooler Master Cryofuze. Sürücüleri güvenli Mod'da ve DDU aracılığıyla kaldırdım.
Ek: Kartın içindeki termal macun Cooler Master Cryofuze. Sürücüleri güvenli Mod'da ve DDU aracılığıyla kaldırdım.