RX 560 ekran kartı durduk yere tam performans olarak çalışıyor

Sypnosis

Hectopat
Selamlar. Problemim son 1-2 haftadır baş göstermeye başladı. İlk olarak oyun oynarken aniden PC kapanıyordu. Sebebini anlayamamla beraber sıkıntının direk PSU'dan dolayı olduğundan şüphelendim. Dün sıkıntım hakkında bayağı araştırma yaptım(donanım parçalarının çalışma performansı, virüs taraması vs). Bir de baktım ki ekran kartım anlık olarak %70-100 oranında çalışma hızına çıkıyor ve tekrar eski haline dönüyor. Emin değilim ama tahminimce ekran kartı zaten oyun oynamadan önce de tam performans çalışıyor, bir de oyun yükü binince sistemin fişini çekiyor gibime geldi. Nasıl çözerim bu duru mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_395.jpg
    Screenshot_395.jpg
    22,1 KB · Görüntüleme: 52
Mining virüsü yemiş olabilirsiniz. Tavsiyem ADWCleaner veya MalwareBytes ile detaylıca tarayın. Kaspersky'de kullanabilirsiniz. Görev yöneticisinden kullanıma bakmak için girdiğinizde kullanım düşüyor mu yoksa halen yüksek mi seyrediyor ?

Mining virüsü yemiş olabilirsiniz. Tavsiyem ADWCleaner veya MalwareBytes ile detaylıca tarayın. Kaspersky'de kullanabilirsiniz. Görev yöneticisinden kullanıma bakmak için girdiğinizde kullanım düşüyor mu yoksa halen yüksek mi seyrediyor ?
Görev yöneticisinde herşey normal görünüyor GPU kullanımı %10'u geçmiyor. Ancak AMD Radeon Software ve diğer performans görüntüleme programlarında GPU'nun anlık olarak marşa basıp durduğunu görüyorum.Dediğiniz taramaları yapacağım. Teşekkürler yorumunuz için.

Arkada video falan izliyor musunuz? Videoyu oynatmak için ekran kartı kullanılıyor olabilir.
Arkada video izliyorken de aynı, izlemiyorken de.

Kullandığınız driverın hatalı olması muhtemel. Farklı sürümlerde deneyebilir misiniz? Şu an hangi sürümü kullanıyorsunuz? Bir de boşta GPU sıcaklığı kaç derece?
Driver hep aynı driver idi, daha önce hiçbir sıkıntı yoktu ama son 1-2 haftada daha önce driver ile oynamamış olmama rağmen bu sorunu çıkardı. Ayrıca driveri elle seçmek yerine AMD'nin kendi driver yükleme yazılımını kullandım, yani yanlış driver sorunundan kaynaklanması biraz güç diye düşünüyorum.

Taramalardan sonra biraz dosya temizliği yaptı ancak durum hala aynı...
MalwareBytes ile de deneyeyim dedim. 5 Evreli bir tarama gerçekleştirecekti, 2. olarak Scaning Memory derken pc aniden kapandı, PSU dan elektrik kıvılcımlarına benzer ses çıktı. Daha sonra PSU'yu kapatıp tekrar açtıktan sonra bilgisayarı tekrar açabildim...
Bilgisayara format attım ancak aynı sıkıntı devam etmekte...
Format attığım halde sorun devam ediyor...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı