RX 560 oyunlarda donma sorunu

Alper3327

Hectopat
Merhaba Herkese Masaüstü Bilgisayarım Bazen Oyunlarda Donup Kalıyor Ses Takılıyor Ama Bilgisayar Çalışmaya Devam Ediyor Kullanmak İçin Reset Atmak Zorunda Kalıyorum Sıcaklık Değerlerim Ekran Kartı: Oyunlarda 60-70 Derece Arası Boşta 25-30 Derece Aralarında İşlemci: Boşta 35-40 Dereceler de Oyunlarda İse 50-60 Dereceler de Seyrediyor. Sıcaklıkta Bir Problem Yok Gibi Çok Titiz Birisiyim Bilgisayara Toz Geldiği Anda Siliyorum Düzenli Şekilde Termal Macun Yeniliyorum 6 Ayda Bir Bana Göre 2 Problem Var 1.si PSU Değişmeliyim 2.si İse Ekran Kartı Sizin Düşüncelerinizi ve Yardımlarınızı Bekliyorum.

Bilgisayar Özelliklerim:
Anakart: H61 Fel-u Modeli
Ekran Kartı: RX 560
İşlemci: i7 2600 3.4Ghz
Ram: 8+2 (Corsair ve HyperX)
PSU: Platoon 600W Psu
Kasa: Rampage XCore

Sanirim Ramlari Cikarip Tek Tek Deneyecegim Dediginiz Gibi
Ramlarim Temiz Çıktı Gem Windows Bellek Tanılama Kullanarak Taradım Hem de Memtest86 ile Test Gerçekleştirdim Ancak Bir Sorun Bulamadı Başka Çözüm Yollarınız Var ise Bekliyorum

Son düzenleme:
Eski sürücü yükleyip denediniz mi hiç veya tam tersi en son versiyona güncelleyip denediniz mi?
Şimdi olabileceklerin sayısı çok olunca ne desek boş, ekran kartı olabilir, anakart olabilir, ram olabilir, işlemci, ve hatta HDD bile olabilir Var ise elinizde başka HDD ile deneyin belki arızalanmıştır oda donma yapar.

Ram Testi Yaptım Sorun Çıkmadı HDD Değiştirdim Yine Aynı Her şeyi Stres Testine Soktum Ancak Nafile Bir şey Çıkmıyor Anlamış Değilim Yani Şuan Test Edemediğim Tek Şey PSU Yük Altında Gerekli Gücü Veremiyor Gibi Geliyor Bana Ama Bakalım Artık :)

Ram Testi Yaptım Sorun Çıkmadı HDD Değiştirdim Yine Aynı Her şeyi Stres Testine Soktum Ancak Nafile Bir şey Çıkmıyor Anlamış Değilim Yani Şuan Test Edemediğim Tek Şey PSU Yük Altında Gerekli Gücü Veremiyor Gibi Geliyor Bana Ama Bakalım Artık :)
Dediğiniz gibi birde PSU bulup deneyebilirseniz bizi de aydınlatmış olursunuz. Merakla bekliyoruz :)

Konuyu horlattım ama bildiğim kadariyla Rx serisinin kronik arızası bu Down Clock yaptığımda bazı oyunlarda düzeliyor ama hala bazı oyunlarda olmaya devam ediyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı