RX 560 Radeon güncellemesinde sistem çöküp CPU ışığı yandı

Hamza Terzi

Kilopat
Katılım
28 Şubat 2016
Mesajlar
347
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3800X işlemci. B550 Tomahawk. Sapphire RX 560 Radeon'un son yazılımına güncellerken PC çöktü. Şu an CPU ışığı yanıyor ve ekran siyah. Kapatıp açtım fakat bir değişiklik olmadı. Ne olmuş olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdi kapatıp açınca dram ışığına döndü hata ışığı. (parçalarımda bir sorun yoktu bayağıdır.)
 
Bellekler şu an hangi frekansta çalışıyor? Ben belleklerden şüpheleniyorum ancak anakartta da problem olabilir.

BIOS'u güncelledikten sonra tekrar XMP ve size bar Support ayarını açtım. Şu an 3200 MHz ile çalışıyor. Açıkçası kullanımıma göre ben anakarttan şüpheliyim.
 
Anakart dandik bir şey olsa ben de şüphelenirdim, ancak sistemde overclok ile çalışan bir tek bellekler var ve sorun çıkarmaya musait ilk şüpheliler. Dram ışığınında yanması bunu destekliyor aslında. Ancak dediğiniz gibi anakartta da problem olabilir.
 
Anakart dandik bir şey olsa ben de şüphelenirdim, ancak sistemde overclock ile çalışan bir tek bellekler var ve sorun çıkarmaya musait ilk şüpheliler. Dram ışığınında yanması bunu destekliyor aslında. Ancak dediğiniz gibi anakartta da problem olabilir.

İlginizden dolayı teşekkür ederim. Başınızı ağrıttım şu an aktif sorunsuz kullanıyorum. Tetiklenen her neyse şu an için sorun yaratmıyor. Nadiren yaratıyor benim anladığım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı