RX 560 ve G4400 Sistem İçin Yükseltme Tavsiyesi

LeechMen

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Son zamanlarda Rust oyununu oynuyorum, ve şu anki sistemimle oyunda çok fazla donma oluyor. Oyuna girme süreleri zaten çok fazla, bir de üstüne donma kasma sorunu olunca upgrade yapmanın uygun olduğunu düşündüm. Sizce nasıl bir upgrade yapmalıyım. En fazla 500 TL harcayabilirim.

Sistemim:
  • G4400
  • RX 560
  • 8 GB RAM
  • HD321KJ HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce nasıl bir işlemci almalıyım sisteme G4560'ı uygun gördüm. Başka ucuz yollu güzel bir işlemci var mıdır ?
Geçmeye değeceğini düşünmüyorum, günü kurtarma hareketi olur sadece. G4560 da çok iyi bir işlemci değil. 2 çekirdekli işlemciyi bugünden sonra ne yapacaksınız? Şimdiki bütçeniz ile sadece SSD alın. Paranızı biriktirmeye bakın, yeni nesil çok daha iyi işlemcilere yatırım yaparsınız. AMD 3. nesil olur, Intel 10. nesil olur.

Geçmeye değeceğini düşünmüyorum, günü kurtarma hareketi olur sadece. G4560 da çok iyi bir işlemci değil. 2 çekirdekli işlemciyi bugünden sonra ne yapacaksınız? Şimdiki bütçeniz ile sadece SSD alın. Paranızı biriktirmeye bakın, yeni nesil çok daha iyi işlemcilere yatırım yaparsınız. AMD 3. nesil olur, Intel 10. nesil olur.
Anakartımı kesinlikle değiştirmeyi istemiyorum. H110M-K anakartım var. Dediğiniz gibi paramı biriktirip yüksek bir işlemci alabilirim. Fakat kesinlikle yeni nesil alamam.

Neden anakartını bu kadar seviyorsun :p
H110 anakartlar 7. Nesil Intel işlemcileri desteklemiyor mu? Sanırım destekliyordu. Intel tarafını pek takip etmiyorum.
Anakartımı sevmemden kaynaklı değil aslında :D . 2017'de H110M-K G4400 R7 240 Sistem dizdim, HDD felan eski kaldı tabi. Daha sonra yine PCyi upgradeledim 500W High Power, RX 560 ve 1080p Monitör. Son olarakta bu upgradeyi yapıp noktayı koymayı istiyorum daha fazla para saçmak istemiyorum.

Neden anakartını bu kadar seviyorsun :p
H110 anakartlar 7. Nesil Intel işlemcileri desteklemiyor mu? Sanırım destekliyordu. Intel tarafını pek takip etmiyorum.
Destekliyor.
Anakartımı kesinlikle değiştirmeyi istemiyorum. H110M-K anakartım var. Dediğiniz gibi paramı biriktirip yüksek bir işlemci alabilirim. Fakat kesinlikle yeni nesil alamam.
İlla yeni nesil olmaz diyorsan anakartının desteklediği maksimum işlemci nesili 7, 7. nesil işlemcileri alabilirsin fakat sıfır zaten alınacak gibi değil. Dünyanın en saçma fiyatlandırması var, 2. el satanlar da aynen öyle. İlla alacağım dersen de I5 7400, 7500 olabilir. Çok fazla para saçmak istemiyorum diyorsunuz ama bu yaptığınız Upgrade de sadece günü kurtarmak için olacak, daha önceden aldığınız işlemci gibi. Sadece günü kurtardınız ve şu an tekrardan size masraf çıkarttı. Demek istediğim şey bu.

Destekliyor.

İlla yeni nesil olmaz diyorsan anakartının desteklediği maksimum işlemci nesili 7, 7. nesil işlemcileri alabilirsin fakat sıfır zaten alınacak gibi değil. Dünyanın en saçma fiyatlandırması var, 2. el satanlar da aynen öyle. İlla alacağım dersen de I5 7400, 7500 olabilir. Çok fazla para saçmak istemiyorum diyorsunuz ama bu yaptığınız Upgrade de sadece günü kurtarmak için olacak, daha önceden aldığınız işlemci gibi. Sadece günü kurtardınız ve şu an tekrardan size masraf çıkarttı. Demek istediğim şey bu.
Dediğiniz gibi yapacağım. Şuanlık sadece SSD alacağım. Ardından da dediğiniz işlemcilerden birini alacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı