RX 5600 XT ekran kartı sürücüsü çöktü hatası

TONZALE

Femtopat
Katılım
9 Kasım 2020
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar, bugün internetten satın aldığım hazır sistemim geldi BIOS'u falan güncel bir şekilde ve oyunları yükledim. FPS kontrolü yaparken Valorant'ta 1 kere ekran kartı sürücüsü çöktü hatası aldım. Sonradan AMD'nin sayfasına gidip en son sürücüyü kurdum, oyuna tekrardan girdim ve 5 dakika sonra yine aynı hatayı aldım. Arkadaşlar, daha ilk günden bunu yaptı sistem. Bana ne yapmamı önerirsiniz? Bir çözümü var mı, iade edeyim mi? Sürekli bu tip durumlarla uğraşır mıyım?

Bu arada sistemim:
  • ASUS ROG STRIX 5600 XT,
  • Ryzen 5 3500X,
  • ASUS ROG STRIX B450-F anakart.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir AMD vakası daha. O kartların sürücüleri sorunlu.

DDU ile silip tekrar yükleyin.

 
AMD şu an çökme hatası için geliştirilmiş senkronizasyonu ve MSI Afterburner kapatmayı öneriyor.

Bunu söylediğiniz iyi oldu GPU CPU sıcaklıklarına bakmak için Afterburner'ı yüklemıstim şekilde oynuyordum yarında öyle deneyeceğim yine aynısını yaparsa pazartesi gününe kadar vakti var iadeye göndereceğim sistemi ve NVIDIA 3060 Ti'ye geçeceğim bu ne ya arkadas bir hevesle al kur daha ilk günden bile değil ilk saatlerden bu sorunla karşılaş paranla rezil ol.
 
5600 XT çok zahmetli bir kart eğer şunu yaşadıysan. Adam etmek için altından girip üstünden çıkmak gerekiyor. Navi 10'un sakat yapısı bir de şu kartın aldığı vBIOS güncellemesi tam karmaşa. @Burhanglrsoy dediğini yap kendisi bir 5600 XT kullanıcısı zaten ve dedikleri bilinen şeyler çözerse ne mutlu. Onun dışında sürücüyü de 20.11.2'ye çek çünkü son sürücü olan 20.11.3 henüz WHQL değil.

 

Geri
Yukarı