RX 5600 XT fiyatları düşer mi?

• Konuyu başlatan rexiss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 3.876
Kulaklık ve klavye için 700-800₺ ayırdığımı söylemeyi unutmuşum, affola.
Hocam, 10400F aldığını düşünürsek 1350 TL, 700 klavye kulaklık desek kaldı 2950. Bence Akakçe'yi takip edersen çok rahat bulursun 5600 XT.

Ağırlıklı olarak CS:GO, PUBG, GTA V & SA oynayacağım, belki hikayeli oyunlar bitirmek isterim, hiç nasip olmadı. RDR2 çok öneriliyor, oynamak isterim.
Hikayeli oyun ağırlıklı oynuyorsan ekran kartına daha da ihtiyacın var, çünkü hikayeli oyunlar daha iyi ekran kartı istiyor. Dolayısıyla 5600 XT beklemen daha da mantıklı bu durumda.

Hocam, 10400F aldığını düşünürsek 1350 TL, 700 klavye kulaklık desek kaldı 2950. Bence Akakçe'yi takip edersen çok rahat bulursun 5600 XT.
Ana kartım B450M AMD, ne önerirsiniz işlemci? Aklımda Ryzen 5 3500x var, ilerde ekran kartını değişeceğim için güzel bir işlemci olabilir diye düşündüm. 4200 TL'ye güzel bir ekran kartıyla işlemci alırsam gerek kalmayabilir ama zor gibi.
Hikayeli oyun ağırlıklı oynuyorsan ekran kartına daha da ihtiyacın var, çünkü hikayeli oyunlar daha iyi ekran kartı istiyor. Dolayısıyla 5600 XT beklemen daha da mantıklı bu durumda.
Ben yaklaşık 1.5 sene önce RX590 aldım, bozuk geldiği için geri göndermek durumunda kaldım. Maalesef o olaydan sonra alma fırsatım olmadı; şu sıralar alabilirim, daha da beklemek istemiyorum.

Ana kartım B450M AMD, ne önerirsiniz işlemci? Aklımda Ryzen 5 3500x var, ilerde ekran kartını değişeceğim için güzel bir işlemci olabilir diye düşündüm. 4200 TL'ye güzel bir ekran kartıyla işlemci alırsam gerek kalmayabilir ama zor gibi.
3500X ve 5600 XT alabilirsin, güzel ikili olurlar. Ama keşke anakartı B460 veya H410 tercih etseydin. 10400F işlemci ile ekran kartı yükseltmesi yapmak isterken zorlanmazdın. Üstelik 3500X ile aynı fiyatta ama rakibi 3600X. 3500X biraz zayıf kalabilir sonradan yükseltme yapmak istersen. 1080P'de 2060 Super'den sonrasına pek önerilmiyor.

Muhtemelen mart ayı sonunda gerek kışın bitişi gerekse dünyada korona aşılamasının yüksek düzeylere ulaşması ile artık pandemiden çıkış ve sıradan hayata dönüş zamanı olacaktır. Bu da fabrikaların kapasitelerini tam hatta üst düzey kullanıp piyasadaki stok sorununu çabucak çözecektir. Ve yine muhtemelen içerde aylarca bilgisayar konsol vb. teknolojik ürünler ile zamanını geçirmekten sıkılmış insanlar yasakların kalkması ile kendini dışarı atacaktır. Satışların zayıflayacağını ve fiyatların dipleri görebileceğini düşünüyorum. Özellikle insanları tekrar teknolojik aletlere yöneltmek için büyük indirimler gelecektir. Beklerim diyorsan yazdan itibaren yüzümüzü güldürücek fiyatlar ile ekran kartı alabilirsin hatta belki de daha üst bir model alabileceksin. Ama bekleyemem idarelikte olsa alayım dersen RX5500 XT üzecek bir kart değil diye düşünüyorum. Karar sana kalmış.

Muhtemelen mart ayı sonunda gerek kışın bitişi gerekse dünyada korona aşılamasının yüksek düzeylere ulaşması ile artık pandemiden çıkış ve sıradan hayata dönüş zamanı olacaktır. Bu da fabrikaların kapasitelerini tam hatta üst düzey kullanıp piyasadaki stok sorununu çabucak çözecektir. Ve yine muhtemelen içerde aylarca bilgisayar konsol vb. teknolojik ürünler ile zamanını geçirmekten sıkılmış insanlar yasakların kalkması ile kendini dışarı atacaktır. Satışların zayıflayacağını ve fiyatların dipleri görebileceğini düşünüyorum. Özellikle insanları tekrar teknolojik aletlere yöneltmek için büyük indirimler gelecektir. Beklerim diyorsan yazdan itibaren yüzümüzü güldürücek fiyatlar ile ekran kartı alabilirsin hatta belki de daha üst bir model alabileceksin. Ama bekleyemem idarelikte olsa alayım dersen RX5500 XT üzecek bir kart değil diye düşünüyorum. Karar sana kalmış.
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Dediğiniz gibi idarelik alayım; ilerde daha iyisini, daha ucuza alırım. Tekrar teşekkürler.

5600 XT güçlü ve güzel bir karttır. Ben 5500 XT 8 GB kullanıcısıyım şu anda 1080P için yetiyor. 5500 XT değişik bir kart AMD istese daha güçlü yapabilirmiş, çünkü güç tüketimi ve sıcaklık değerlerinde hiç zorlanmıyor kart, biraz OC yapıp 3-5 FPS artırıyorum (Cyberpunk vb.) ona rağmen ısınmıyor.

5600 XT BIOS güncellemesi ile güçlendi, 5500 XT sürücüler ile geç destek aldı belki ileride biraz daha toparlar çünkü 5000 serisinde tek farklı yonga kullanan kart buydu, yapı olarak Radeon 6000 serisine daha benziyor. İki kartın en ucuz olduğu dönemlerde bile 1000 TL civarı fark oluyor. Performansları da buna göre.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı