RX 5600 XT oyunlarda pikselleşme ve anlık takılma

Lastx1

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Ben çoğu oyunu sorunsuz bir şekilde oynayamıyorum illaki bir sorun oluyor, örneğin AC Odyysey'i bir türlü oynayamadım oyunun FPS'leri 40'lara kadar düşüyordu, köylere girdiğimde FPS droplar oluyordu. Bu aralar ise Forza ve ETS 2'de inanılmaz rahatsız edici bir sorun yaşıyorum. Grafiklerde bazı yerler pikselleşiyor. Daha önce AC odyysey ve GTA 5'te fark etmiştim çimenlerde ve genellikle uzak noktalarda fakat bu kadar rahatsız edici olmamıştı. Gerçekten şu sistemde yaşamadığım sorun kalmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. FPS düşmesi ve takılma sorunları için daha önceden BIOS güncelledim fakat şu an yeni bir sürüm var, güncelleyeceğim fakat sorunun BIOS'tan olduğunu düşünmüyorum, ekran kartı sürücülerini birçok kez kaldırıp tekrardan kurdum birçok farklı sürüm denedim, XMP kapadım denedim, hard diskimi test ettim. Alabildiğim görseller bunlar. En fazla belli olan Forza'daki işaret fişekleri ve ETS'deki gölgelerde piksellik ayrıca pikselleşme genellikle uzaklarda ağaç yapraklarında meydana geliyor.

Sistem:
  • Ryzen 3600 3.6GHz (stok fan)
  • ASUS B450M-K
  • G.Skill 8x2 3200MHz RAM.
  • ASUS RX 5600 XT EVO.
  • Seagate 1TB 7200RPM hard disk.
  • Toshiba rc 500 SSD.
  • Corsair Carbide Spec Delta 650W +80

Böyle bir konu gördüm bu konudaki tarzda şeyler.
@PanzerTR dostum sen ne yaptın acaba? En son 3 kere ekran kartı değiştiğini okumuştum.

Dosya Ekleri

• PİKSEL 1_LI.jpg
    PİKSEL 1_LI.jpg
    354,1 KB · Görüntüleme: 84
  • PİKSEL 2_LI.jpg
    PİKSEL 2_LI.jpg
    225 KB · Görüntüleme: 87
  • PİKSEL 4_LI.jpg
    PİKSEL 4_LI.jpg
    313,6 KB · Görüntüleme: 85
  • PİKSEL 5_LI.jpg
    PİKSEL 5_LI.jpg
    264,9 KB · Görüntüleme: 85
  • PİKSEL 6.PNG
    PİKSEL 6.PNG
    2,1 MB · Görüntüleme: 92
Arkadaşlar merhaba. Ben çoğu oyunu sorunsuz bir şekilde oynayamıyorum illaki bir sorun oluyor, örneğin AC Odyysey'i bir türlü oynayamadım oyunun FPS'leri 40'lara kadar düşüyordu, köylere girdiğimde FPS droplar oluyordu. Bu aralar ise Forza ve ETS 2'de inanılmaz rahatsız edici bir sorun yaşıyorum. Grafiklerde bazı yerler pikselleşiyor. Daha önce AC odyysey ve GTA 5'te fark etmiştim çimenlerde ve genellikle uzak noktalarda fakat bu kadar rahatsız edici olmamıştı. Gerçekten şu sistemde yaşamadığım sorun kalmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. FPS düşmesi ve takılma sorunları için daha önceden BIOS güncelledim fakat şu an yeni bir sürüm var, güncelleyeceğim fakat sorunun BIOS'tan olduğunu düşünmüyorum, ekran kartı sürücülerini birçok kez kaldırıp tekrardan kurdum birçok farklı sürüm denedim, XMP kapadım denedim, hard diskimi test ettim. Alabildiğim görseller bunlar. En fazla belli olan Forza'daki işaret fişekleri ve ETS'deki gölgelerde piksellik ayrıca pikselleşme genellikle uzaklarda ağaç yapraklarında meydana geliyor.

Sistem:
  • Ryzen 3600 3.6GHz (stok fan)
  • ASUS B450M-K
  • G.Skill 8x2 3200MHz RAM.
  • ASUS RX 5600 XT EVO.
  • Seagate 1TB 7200RPM hard disk.
  • Toshiba rc 500 SSD.
  • Corsair Carbide Spec Delta 650W +80

Böyle bir konu gördüm bu konudaki tarzda şeyler.
@PanzerTR dostum sen ne yaptın acaba? En son 3 kere ekran kartı değiştiğini okumuştum.

2070 kart kullanmaktayım. Forzadaki gazlarda pikselleşme bendede oluyor. Sebebini anlayamadım.

2070 kart kullanmaktayım. Forza'daki gazlarda pikselleşme bende de oluyor. Sebebini anlayamadım.

Sebebini bilmiyorum fakat Steam oyunlarında sorun yaşıyorum diyebilirim siz söyleyince düşündüm ve gerçekten garipsedim Steam oyunlarında anlık takılmalar pikselleşmeler vs. sorunlar yaşıyorum diğer oyunlarda yok örneğin Forza Horizon'u Game Pass'te 1 ay kadar oynadım ve hiçbir sorun yaşamadım ayrıca Valorant ve LoL'de herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum fakat Steam oyunlarında her türlü sıkıntı yaşayabiliyorum.

En son 3 kere ekran kartı değiştiğini okumuştum.
Hayır, değişmedim.

AC Odyysey'i bir türlü oynayamadım oyunun FPS'leri 40'lara kadar düşüyordu.
O oyunun optimizasyon sorunlu olduğunu duymuştum, kendim de yaşadım bu kadar sık olmasa da.

Pikselleşmenin bir sorun olmadığını iddia edenler var. Bizler özel insanlarız galiba başkalarının görmediği şeyleri görüyoruz...

Bence bu sorun her kartta olan bir şey değil. Bu bariz bir sorun. Çözümünü hala bulamadım.

VSR yardımıyla çözünürlük artırmak çok işime yarıyor. Zaten oyunları da o şekilde oynuyorum.

1619970879040.png

En alttaki ayardan bahsediyorum.

Hayır, değişmedim.

O oyunun optimizasyon sorunlu olduğunu duymuştum, kendim de yaşadım bu kadar sık olmasa da.

Pikselleşmenin bir sorun olmadığını iddia edenler var. Bizler özel insanlarız galiba başkalarının görmediği şeyleri görüyoruz...

Bence bu sorun her kartta olan bir şey değil. Bu bariz bir sorun. Çözümünü hala bulamadım.

VSR yardımıyla çözünürlük artırmak çok işime yarıyor. Zaten oyunları da o şekilde oynuyorum.

Eki Görüntüle 1003596
En alttaki ayardan bahsediyorum.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler ayrıca evet sorun kesinlikle bariz bir sorun. Gerçek olmadığını iddia edenlerin olması gerçekten beni şaşırttı. Peki ekran kartınız hangi sürümde acaba şu an ve tavsiye edebileceğiniz bir sürüm var mı acaba gerçekten bilgisayarı aldığımdan beri rahat rahat oynayabildiğim oyun sayısı çok az problemi bir türlü bulamıyorum.
Not: Ekran kartı değiştiniz derken yanlış bir cümle kurmuşum garantiye gitti geldi anlamında söylemek istemiştim kusura bakmayın.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler ayrıca evet sorun kesinlikle bariz bir sorun. Gerçek olmadığını iddia edenlerin olması gerçekten beni şaşırttı. Peki ekran kartınız hangi sürümde acaba şu an ve tavsiye edebileceğiniz bir sürüm var mı acaba gerçekten bilgisayarı aldığımdan beri rahat rahat oynayabildiğim oyun sayısı çok az problemi bir türlü bulamıyorum.
Not: Ekran kartı değiştiniz derken yanlış bir cümle kurmuşum garantiye gitti geldi anlamında söylemek istemiştim kusura bakmayın.

Hocam yeni sürüme yükseltin driver bayağı iyi olmuş ve filtreleme ayarlarını maksimum yapın. x16 vb yazanlar yani.

Hocam yeni sürüme yükseltin driver bayağı iyi olmuş ve filtreleme ayarlarını maksimum yapın. X16 vb yazanlar yani.

Sürüm dediğiniz sürücü sürümüyse anlık olarak 21.3.2 kullanıyorum ama 21.4.1'e güncelleyeceğim birazdan. :)

21.4.1 hem en günceli hem de WHQL sürücü o yüzden onu öneriyorum.

Şu anda en güncel sürümdeyim,21.4.1'deyim fakat çoğu Steam oyununda anlık takılmalar ve FPS droplar yaşıyorum.Acaba önerebileceğiniz bir şey var mı format atacağım gibi duruyor.Filtreleme ayarlarını çok kez inceledim çoğu DirectX 9 da çalışıyor yapsam bile yeni nesil oyunlarda işe yarayacak mı?
Şu anda en güncel sürümdeyim,21.4.1'deyim fakat çoğu Steam oyununda anlık takılmalar ve FPS droplar yaşıyorum. Acaba önerebileceğiniz bir şey var mı format atacağım gibi duruyor. Filtreleme ayarlarını çok kez inceledim çoğu DirectX 9 da çalışıyor yapsam bile yeni nesil oyunlarda işe yarayacak mı?

@Sith Darth Vader bakabilir misiniz hocam?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı