Arkadaşlar merhaba. Ben çoğu oyunu sorunsuz bir şekilde oynayamıyorum illaki bir sorun oluyor, örneğin AC Odyysey'i bir türlü oynayamadım oyunun FPS'leri 40'lara kadar düşüyordu, köylere girdiğimde FPS droplar oluyordu. Bu aralar ise Forza ve ETS 2'de inanılmaz rahatsız edici bir sorun yaşıyorum. Grafiklerde bazı yerler pikselleşiyor. Daha önce AC odyysey ve GTA 5'te fark etmiştim çimenlerde ve genellikle uzak noktalarda fakat bu kadar rahatsız edici olmamıştı. Gerçekten şu sistemde yaşamadığım sorun kalmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. FPS düşmesi ve takılma sorunları için daha önceden BIOS güncelledim fakat şu an yeni bir sürüm var, güncelleyeceğim fakat sorunun BIOS'tan olduğunu düşünmüyorum, ekran kartı sürücülerini birçok kez kaldırıp tekrardan kurdum birçok farklı sürüm denedim, XMP kapadım denedim, hard diskimi test ettim. Alabildiğim görseller bunlar. En fazla belli olan Forza'daki işaret fişekleri ve ETS'deki gölgelerde piksellik ayrıca pikselleşme genellikle uzaklarda ağaç yapraklarında meydana geliyor.
Sistem:
www.technopat.net
Böyle bir konu gördüm bu konudaki tarzda şeyler.
@PanzerTR dostum sen ne yaptın acaba? En son 3 kere ekran kartı değiştiğini okumuştum.
Sistem:
- Ryzen 3600 3.6GHz (stok fan)
- ASUS B450M-K
- G.Skill 8x2 3200MHz RAM.
- ASUS RX 5600 XT EVO.
- Seagate 1TB 7200RPM hard disk.
- Toshiba rc 500 SSD.
- Corsair Carbide Spec Delta 650W +80
5600 XT sistem oyunlardaki görüntü bozuklukları ve pikseller
GTA 5 uzaktaki nesneler piksel hatta yakındakilerde piksel geliyor. Artik foroğraf atamayacağım çünkü o kadar kaliteli bir fotoğraf makinem yok şöyle anlatayım bir nesne bayağı piksel piksel bunlar. Çok küçük pikseller ama inanilmaz göze çarpiyor oyun ayarlarim Full anisotropic filtering 16X'de...
@PanzerTR dostum sen ne yaptın acaba? En son 3 kere ekran kartı değiştiğini okumuştum.