RX 5600 XT sıcaklık değerleri

shyzeq

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
566
Çözümler
3
Ekran kartım boştayken 50-55 derecelerde, yükteyse 77 dereceyi gördüm. Bu sizce iyi değerler mi? yoksa önlem alınır mı, uzun ömürlü olması için?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pek iyi olduğunu söyleyemem. Bilgisayarınız arkası duvara dönük mü? Ondan kaynaklı da olabilir. Arada 20 cm'lik boşluk olması lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ve işlemci sıcaklığı tam olarak ölçemedim ne yazık ki, AİDA64 programını kullandım fakat gördüğüm sıcaklık işlemci 50 derecedeyken bir anda 70 dereceye çıkıyor boşta olmasına rağmen. Ama başka program ile ölçtüğümde daha düşük çıktı. Ben yine güvenemedim de sizin önerebileceğiniz sıcaklığı ölçebileceğim bir program var mı acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar iyi hocam önlem almanıza gerek yok. Ekran kartları için tehlikeli sıcaklıklar 85 derece ve üzeridir. Sıcaklıklarda sorun yok fakat daha da düşürmek isterseniz fan eğrisi oluşturabilirsiniz.
 
Ekran kartım boştayken 50-55 dereceler de, yükteyse 77 dereceyi gördüm. Bu sizce iyi değerler mi yoksa önlem alınır mı uzun ömürlü olması için?

İyi fakat ben Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden birinde yaşamama rağmen boşta 38 40 bazen 45 dereceleri görüyorum kasanızın önü mesh değilse normal ve oda sıcaklığınız yüksekse normal değerler fakat yaşadığınız şehirde genel olarak sıcak değilse ve oda sıcaklığınız genel olarak yüksek değilse bu değerler biraz fazla. Kullandığınız modele de bağlı ben XFX kullanıyorum memnunum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı