RX 5600 XT sistem görüntüde karıncalanma

balisus

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asrock B550MHDV - R5 5600 - Crucial Ballistix Sport 8x2 - PowerColor RX 6600 Hellhound - Raijintek PONOS Ultra MS4 - Xigmatek X-Calibre E 500 W Power
Merhaba. Yeni bir monitör almıştım. Çoğu oyunda bir sıkıntısı yok, ölü pikseli vesaire ya da film izlerken ama bazı oyun ekranlarında böyle karıncalanmalar oluyor. Neden kaynaklıdır? Ekran kartim RX 5600 XT.

Screenshot_20231116-232731.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü kaynaklı bir durum olsa gerek. Radeon uygulamasındaki keskinleştirme özelliği açıksa ondan da olabilir. Kapatıp tekrar dener misin? Eğer sorun devam ediyorsa DDU kullanarak sürücüyü kaldırıp yeniden kur. O da işe yaramazsa eski sürücüleri tek tek deneyebilirsin.

Kartı FurMark'ta yarım saat test et. Sıcaklık değerlerini takip et, ekranda karıncalanma gitme gelme olacak mı bakalim.

Hocam yaklaşık 20 dakikalık testler yaptim en basta yuksek sıcaklıklar ve görüntü kaybı olmuyor. Oyundada mesela sadeve bu bölümde bu olay gerceklesiyor oyun içinde görüntüde bozulma vs yok.

Sürücü kaynaklı bir durum olsa gerek. Radeon uygulamasındaki keskinleştirme özelliği açıksa ondan da olabilir. Kapatıp tekrar dener misin? Eğer sorun devam ediyorsa DDU kullanarak sürücüyü kaldırıp yeniden kur. O da işe yaramazsa eski sürücüleri tek tek deneyebilirsin.

Deneyeceğim hocam bunları teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı