RX 5600 XT Wattman hatası

Exfatality

Hectopat
3 Gündür kart 200 MHz hızda çalışıyor boşta önceden böyle değildi. Adrenalin programını sildim ve önerilen WHQL sürümü yükledim yine de aynı sabahta WattMan yedim kartı alalı 1 ay oluyor.

Dosya Ekleri

• 15982567419221304898156.jpg
    728,3 KB · Görüntüleme: 295
Merhabalar. Öncelikle sistem özelliklerinizi tam olarak belirtin. Sorunu net olarak tespit etmek maalesef zor. Donanımsal da olabilir ya da yazılımsal sorunda. Eğer sorun yazılımsal ile kolları sıvayıp uğraşmak gerekiyor. Çıkan bütün sürücüleri tek tek denemek, Frekans Mhz ve güç limiti değerini düşürmek ve undervolt yapmak eğer yazılımsal bir sorun ise çözebilir. Ayrıca Windows 2004 kullanıyorsanız 1909 kullanmanızı tavsiye ederim.

GPU frekansını biraz aşağı çekip dener misiniz? (100 MHz). Olmazsa voltaj düşürmeyi deneyin. Çok lanet bir hata ama çözebilecek bazı yollar var.

3 Gündür kart 200 MHz hızda çalışıyor boşta önceden böyle değildi. Adrenalin programını sildim ve önerilen WHQL sürümü yükledim yine de aynı sabahta WattMan yedim kartı alalı 1 ay oluyor.
Hocam ben rx570 kullanıyorum. Bence en iyi yazılım şekli sadece amd sitesinden driver kurun adrenalin falan kurmayın geri kalan ayarlarınızı msi üzerinden yapın.

Sistem boşta düşük güçte çalışması normal. Watmann için adrenalinden UV yapman lazım sanırım ve güç seçeneklerinden hızlı başlat seçeneğini iptal etmelisin.

Eğer GPU frekansını düşürdükten sonra da aynı sorun devam ederse, ramlerini memtest86 ile test et. Bende yaşamıştım bu sorunu meğer ramler yanlış adresleme yapıyormuş değiştirdim sorun kökten çözüldü.

AMD Teknik'in çözüm için bana attığı mail. Windows'un AMD yazılımlarını indirip kurmasını engelleyerek çözmüştüm. Sürücünün güncelini kurarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…