RX 5600XT i7 6700 uyumluluğu

Çalışmasına çalışır da hocam çift kanal mı çalışıyor orası önemli. 12 GB RAM bazı oyunlarda sıkıntı çıkartabilir. Malum 11-12 GB RAM kullanan oyunlara bile şahit oldum.

Hangi oyunda 10 GB'a kadar çıkıyor? BF1 ve Watch Dogs 2 için diyorsanız, 1080p ultra ayarlarda bile o kadar yükseğe çıkmıyor.
Bazen çıkıyor ya son iki BF oyununda :)

CPU-Z indirip şuranın bir fotosunu atın, bakalım buna:
2.png

Bf1'de çıkıyor bazen.

Arka planda açık uygulama/program/işlem veya eklenti var mı 10 GB'a ulaştığında? Çünkü şu ana kadar BF V, Rust, COD Warzone haricinde 10 GB'a kadar RAM kullanan bir oyun görmedim.
Çalışmasına çalışır da hocam çift kanal mı çalışıyor orası önemli. 12 GB RAM bazı oyunlarda sıkıntı çıkartabilir. Malum 11-12 GB RAM kullanan oyunlara bile şahit oldum.

Bazen çıkıyor ya son iki BF oyununda :)

CPU-Z indirip şuranın bir fotosunu atın, bakalım buna:
Eki Görüntüle 576485

BF1'de 10 GB'ı görmesem de nadir olarak 9.2-9.5 GB gibi değerlere ulaştı benim sistemde, aslında dediğin gibi hocam, 10 GB'a ulaşması çok anormal bir durum değil bu oyunda 🙂.

Tamam, dual şeklinde çalışıyormuş :) Sıkıntı yaşadığın oyunların bir ekran görüntüsünü alabilir misin hocam oyun içinde?
Arka planda açık uygulama/program/işlem veya eklenti var mı 10 GB'a ulaştığında? Çünkü şu ana kadar BF V, Rust, COD Warzone haricinde 10 GB'a kadar RAM kullanan bir oyun görmedim.

BF1'de 10 GB'ı görmesem de nadir olarak 9.2-9.5 GB gibi değerlere ulaştı benim sistemde, aslında dediğin gibi hocam, 10 GB'a ulaşması çok anormal bir durum değil bu oyunda 🙂.
Artık bilemiyorum oynarken arkada bir şey mi açılıyor veya çalışıyor mu hiç kontrol etmedim :) Ama arada görüyorum 10 üzerini. :)

Ekran Alıntısı.PNG

Bak mesela oyuna giriyorum cpu %30'u boşta aksiyona girdiğimde o fps'de düşüyor 40-80 arası gidip geliyor.
Ne ekran kartı tam yükte nede cpu ?
Tamam, dual şeklinde çalışıyormuş :) Sıkıntı yaşadığın oyunların bir ekran görüntüsünü alabilir misin hocam oyun içinde?

Artık bilemiyorum oynarken arkada bir şey mi açılıyor veya çalışıyor mu hiç kontrol etmedim :) Ama arada görüyorum 10 üzerini. :)
Bi baksana

İşte böyle

Her oyun aynı şekilde kodlanmıyor veya optimize edilmiyor. Bu gayet normal.
Ayarları Ultra'ya alıp oynayın hocam.
Ultrada yapsam low'da yapsam pek farkı olmuyor belki 10 fps.
Adam baksana benim ekran kartım ile 2k'da nasıl oynuyor delircem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı