RX 5600XT i7 6700 uyumluluğu

BF1 için küçük bir ayar tavsiyesi vereyim yine de:

1920x1080@X (Monitörünüzün maksimum desteklediği tazeleme hızı) Hz
DX11 Enabled
GPU Memory Restriction = Off
V-Sync = Off
Preset = Ultra
High- Dynamic Range = Auto
HDR = Off

Oyunu DX12'de çalıştırıyor olabilirsiniz, DX11 modunda çalıştığından emin misiniz?

BF1 için küçük bir ayar tavsiyesi vereyim yine de:

1920x1080@X (Monitörünüzün maksimum desteklediği tazeleme hızı) Hz
DX11 Enabled
GPU Memory Restriction = Off
V-Sync = Off
Preset = Ultra
High- Dynamic Range = Auto
HDR = Off

Oyunu DX12'de çalıştırıyor olabilirsiniz, DX11 modunda çalıştığından emin misiniz?
Evet 11'de 12 alsam birazcık fps artışı oluyor gibi ama 5-10 fps gibi anlamıyorum ben neden böyle işlemcininde %30'u boşta.
@Recep Km
GPU kullanımı ne alemde Ultra ayarlarda?
Max %70-80 ne çıkıyor bazen aksiyona girince düşüyor yere bakınca artıyor.

@Recep Km, sizin monitör de 1440p mi? Çünkü değilse 1080p'de düşük GPU kullanımı elde etmeniz normal, GPU üzerine düşen yük kadar işlem yapıyor, zaten FPS değerleriniz de yüksek gördüğüm kadarıyla, sorun teşkil edecek bir durum yok gibi.
Fps aksiyona girince yerlere düşüyor yada ufukdaki düşmanlara bakınca
Misal watch dogs 2' ilk görevde ekran kartı tam yüke yaklaşıyor 130 fps falan alıyorum.
Şehir içinde ekran kartı kullanımı % 50'ye düşüyor işlemcide %70 kullanıyor.
Bf1'de yere bakınca 150 fps alıyorum ekran kartı yüke biniyor aksiyona girince 40-80 arası gidip geliyor.
Adam açmış 2 k 130 fps üstü oynuyor ekran kartı tam yüke biniyor ben bunu anlamıyorum o kadar para bayıldım ama gel gör ki durum bu nedeninide hiç anlamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı