RX 5600XT oyunlardan atıyor

aionthearete

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistemim:
Enermax maxpro III 600W +80
Ryzen 5 1600 AF.
RX 5600XT.
2*8 3200MHz CL16 G.Skill
B450M K
Sıcaklık değerleri boşta GPU 45, CPU 50 derece. Ağır yükte GPU 70, CPU 80 derece.

Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Ekran kartının sürücüsünü falan kurdum, BIOS güncellemesini yaptım. Oyunlara girince hata vermeden kapanıyor. Detroit'te mesela Ultra ayarlara alınca 60 FPS oynayabiliyorum ama 5 dakika geçmeden kapanıyor, ayarları ortaya çekiyorum bu sefer 20 dakika geçiyor öyle kapanıyor. Witcher 3, FC 25 falan da aynı Minecraft'ta bile shader açınca oyundan attı. Nasıl çözebilirim bunu?

@aionthearete hocam buradan sonrasını ben de bilmiyorum maalesef, kusura bakmayın.
Son olarak core ve bellek frekansını -50 MHz azaltmayı dener misiniz?
VRAM maks frekansı 1750MHz daha fazla azalmıyor. Core dediğiniz GPU sanırım orada da yüzdelik olarak var. GPU'nun maks frekansını %25 azaltmayı denemiştim ama bir şey değişmemişti. Teşekkürler yine de.

@FehmiDogru.js Hocam furmark testinde 8x msaa 5 dakikada vram temp 102 derece gpu hotspot 97 derece gpu 81 derece görüyor. Kapanma sebebi vram sıcaklığının bu kadar fazla olması olabilir mi?

Son düzenleme:
@aionthearete bak o olabilir, sıcaklık faktörü aklıma hiç gelmemişti. Gece gece insan sağlıklı düşünemiyormuş demek. Evet, muhtemelen senin sorunun VRAM sıcaklığından kaynaklanıyor.

@aionthearete bak o olabilir, sıcaklık faktörü aklıma hiç gelmemişti. Gece gece insan sağlıklı düşünemiyormuş demek. Evet, muhtemelen senin sorunun VRAM sıcaklığından kaynaklanıyor.
Termal pedleri değiştirsem iyi olur gibi. Önerebileceğiniz bir marka var mı?

Termal pedleri değiştirsem iyi olur gibi. Önerebileceğiniz bir marka var mı?
Termal pedleri pek bilmiyorum ancak Thermalright Heilos öneriliyordu genelde laptoplar için, VRAM'lerde nasıldır pek bilgim yok maalesef. Öneri konusu açabilirsin bunun için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı