RX 570 4 GB - R5 4500 sistem darboğaz yapar mı?

Yapmaz ancak hangi bileşeni yeni alacaksınız? Bütçeye göre daha uygun ve güncel bir tavsiyede bulunabiliriz.

Kanka GTX 1660 Super kulanıyordum bozuldu param azdı 2 el temiz bir RX 470 buldum aldım 2.000 TL'ye performansından açıkçası mutlu değilim strese bile giriyorum bze ve sürücüsünü yüklediğimde PC kapanmıyor sildiğimde sürücüyü kapanıyor garip bir sorun sanırım BIOS güncel değil ondan performans çok iyi olmayınca belki darboğaz ypıyordur diye düşündüm. Valorant'a mesela 200-300 FPS arası alırken 120-180 arası alıyorum şimdi de arada ufak takılmalar oluyor.

Kanka GTX 1660 Super kulanıyordum bozuldu param azdı 2 el temiz bir RX 470 buldum aldım 2.000 TL'ye performansından açıkçası mutlu değilim strese bile giriyorum bze ve sürücüsünü yüklediğimde PC kapanmıyor sildiğimde sürücüyü kapanıyor garip bir sorun sanırım BIOS güncel değil ondan performans çok iyi olmayınca belki darboğaz ypıyordur diye düşündüm. Valorant'a mesela 200-300 FPS arası alırken 120-180 arası alıyorum şimdi de arada ufak takılmalar oluyor.

Muhtemelen size miningli bir RX470'yi satmışlar hocam kötü olmuş. Ederi 1000-1200TL olan bir kart. Mining BIOS var ise kartın gücünü kısıtlıyor olabilir. Serin çalışıyor deyip satabilmek için genelde kullanılan bir yöntem.

Kanka nasıl anlarım minigli oldunu.

GPU-Z testi sonuçlarını TechPowerUp sitesinden sizin ekran kartı modelinizin değerleriyle karşılaştırın.
Çekirdek ve VRAM frekanslarına bakacaksınız, orijinal verileriyle karşılaştıracaksınız, genelde mining için VRAM frekansı arttırılıp, çekirdek frekansı düşürülür.

GPU-Z testi sonuçlarını TechPowerUp sitesinden sizin ekran kartı modelinizin değerleriyle karşılaştırın.
Çekirdek ve VRAM frekanslarına bakacaksınız, orijinal verileriyle karşılaştıracaksınız, genelde mining için VRAM frekansı arttırılıp, çekirdek frekansı düşürülür.

Kanka FurMark.
2 performansı bu.

Pek anlayamadım bir fark var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-24 172716.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-24 172716.png
    65,9 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2024-11-24 174817.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-24 174817.png
    291,2 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Kartınız RX570MIŞ bu arada hocam sanırım yanlış yazdınız. Memory clock 1500 gözüküyor sizde. Normalde 1750 olması lazım. Ancak tek başına buna bakarak mining yapılmış demek doğru olmaz. Yapılmamış da olabilir. Diğer değerleriniz normal gözüktü gözüme. Kart FurMark'ta kaç watt kullanıyor maksimum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı