RX 570 Boşta 50 Dereceyi Görüyor

Sanırım en iyisi fanları manuel olarak ayarlamak olacak, en azından oyunlarda. Mesela oyun 70 dereceyi buldu diyelim o andan itibaren otomatik olarak fan hızını kendisi böyle %70 lere felan çıkarsın, bunu ben ayarlıyabiliyormuyum? Bir yolu var mı? Ya da en kolay yoldan ASUS Gpu Tweak II adlı programdan manuel olarak kendim mi ileri seviyeye çekeyim kartın fanını?
Eğer aynı GPU'yu(RX 570) ve aynı modeli (Asus ROG Strix) kullanıp Zero RPM ile beraber siz o değerleri alıyorsanız aslında sizin ki baya ilginç bir durum :)
Bugüne kadar bi 20-25 kere sistem kurup test etmişimdir ve dediğiniz değerleri bu şartlarda veren hiç bir karta denk gelmedim.
Mesela bunu yazarkende benim Msi GTX 970'im 52 derecede çalışıyor. (Fanları tam devire çekersem 32-33 derecelere kadar iniyor tabii)
Zero-RPM'i kapamış bulunmaktayım şuan fan RPM'i otomatik 1150 küsürlerde sıcaklık ise 31 derece, bu boştaki değer. Bu Zero-RPM'i devre dışı bıraktığım için şimdi oyunlarda da sıcaklık farkı azalır mı?
Hatta 29 dereceye kadar gördü boşta.

Son düzenleme:
Sanırım en iyisi fanları manuel olarak ayarlamak olacak, en azından oyunlarda. Mesela oyun 70 dereceyi buldu diyelim o andan itibaren otomatik olarak fan hızını kendisi böyle %70 lere felan çıkarsın, bunu ben ayarlıyabiliyormuyum? Bir yolu var mı? Ya da en kolay yoldan ASUS Gpu Tweak II adlı programdan manuel olarak kendim mi ileri seviyeye çekeyim kartın fanını?

Zero-RPM'i kapamış bulunmaktayım şuan fan RPM'i otomatik 1150 küsürlerde sıcaklık ise 31 derece, bu boştaki değer. Bu Zero-RPM'i devre dışı bıraktığım için şimdi oyunlarda da sıcaklık farkı azalır mı?
Hatta 29 dereceye kadar gördü boşta.
Zero RPM kapalıykende olsa çok fazla yükteki sıcaklığı etkilemez sanırım çünkü zaten oyuna girdiğinde fanlar çalışmaya başlıyordu Zero RPM kapalyken bile.
Asus'uın GPU Tweak yazılımını bir incelemelisin muhtemelen sıcaklığa yada yük durumuna göre derece ayarlaması yapmana olanak sağlayan bir ayarı vardır.

Zero RPM kapalıykende olsa çok fazla yükteki sıcaklığı etkilemez sanırım çünkü zaten oyuna girdiğinde fanlar çalışmaya başlıyordu Zero RPM kapalyken bile.
Asus'uın GPU Tweak yazılımını bir incelemelisin muhtemelen sıcaklığa yada yük durumuna göre derece ayarlaması yapmana olanak sağlayan bir ayarı vardır.
Radeon yazılımından ayarladım sanırım şöyle bir komut verdim, kart 70 dereceye çıktığı an fanların %75 oranında dönmesine. Yani bu kaç RPM olur bilmem ama epey bir soğutması gerek %75'de döndürmenin.
Neyse onun olayı galiba öyle değilmiş, sizide yordum gece gece kusura bakmayın. Artık çok ağır bir oyun oldumu 75 derecelerde hatta 77 derecelerde oynayacağız, GPU Tweak II programından direkt manuel olarak fan hızını arttırsam sorun olur mu acaba? Büyük ihtimal ellemem ama. Kartı akışına bırakıcam yıpranacağını da çok düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Kart 55 dereceye kadar fanları döndermedigi için boşta karta soğutma sağlanamıyor. Bu sebepten ötürü 50 derece gayet normal. Bende de Asus Dual RX 580 4GB var. Boşta 45-50, yükte ise otomatik fan ayarında 73-74 derece. Eğer bu durumdan kurtulmak istersen Asus Tweak programından 0db özelliğini kapat. Kartın fanları sürekli döner. Benim kart 0db'i kapatınca 29-30 derece oluyor.

Ben de Sapphire Pulse tek fanlı modelini kullanıyorum. Kasa açıkken fan hızı %40-45 arası, sıcaklık ise 75 derece civarında oluyor. Kasayı kapattığımda ise sıcaklık 80 dereceyi buluyor. Siz de bir kasa açıkken deneyin sonuçlar nasıl olacak bakın.

Asus Strix ile Pulse ITX aynı sıcaklıkta çalışıyor, şaka gibi. Biri tek Fanlı kirpilmis bir model diğeri forumda "en iyi rx 570" lerden biri.

Eğer aynı GPU'yu(RX 570) ve aynı modeli (Asus ROG Strix) kullanıp Zero RPM ile beraber siz o değerleri alıyorsanız aslında sizin ki baya ilginç bir durum :)
Bugüne kadar bi 20-25 kere sistem kurup test etmişimdir ve dediğiniz değerleri bu şartlarda veren hiç bir karta denk gelmedim.
Mesela bunu yazarkende benim Msi GTX 970'im 52 derecede çalışıyor. (Fanları tam devire çekersem 32-33 derecelere kadar iniyor tabii)
Bilmem 😀

Kart 55 dereceye kadar fanları döndermedigi için boşta karta soğutma sağlanamıyor. Bu sebepten ötürü 50 derece gayet normal. Bende de Asus Dual RX 580 4GB var. Boşta 45-50, yükte ise otomatik fan ayarında 73-74 derece. Eğer bu durumdan kurtulmak istersen Asus Tweak programından 0db özelliğini kapat. Kartın fanları sürekli döner. Benim kart 0db'i kapatınca 29-30 derece oluyor.
Asus Strix ile Pulse ITX aynı sıcaklıkta çalışıyor, şaka gibi. Biri tek Fanlı kirpilmis bir model diğeri forumda "en iyi rx 570" lerden biri.
Ben de Sapphire Pulse tek fanlı modelini kullanıyorum. Kasa açıkken fan hızı %40-45 arası, sıcaklık ise 75 derece civarında oluyor. Kasayı kapattığımda ise sıcaklık 80 dereceyi buluyor. Siz de bir kasa açıkken deneyin sonuçlar nasıl olacak bakın.
İyide, sıcakllık değerleri normal bence. Yani o kart için, 83 derece görmek korkutmamalı. Benim dizüstümdeki, sizin karta yetişemeyecek olan 1050, 95 dereceyi görüyor. Ben ne yapayım? :)
Arkadaşlar kart yıpranmadığı sürece bir sıkıntı çıkmaz, ben ondan korktum. Ben bu kartı çünkü senelerce en kötü 3 sene kullanmak istiyorum, bana bu imkanı kesintisiz güç kaybı yaşatmadığı sürece ısı sebebinden dolayı hiç problem olmaz, benim için bunun cevabı önemli 77 derece kartı çok yıpratır çok yorar mı?

Hocam kartın yıllarca gider onda sorun yok. Keza kendi kartım da aynı sıcaklıkta çalışıyor. Karta zarar verecek ısı seviyesi ekran kartlarında ortalama 90 95 derecenin üstü olarak kabul görüyor.

Ama bu işin içinde başka bir durum var gibime geliyor. Aynı kartı vatandan haricinde alan arkadaşlar ortalama 70 derece görüyor. Vatandan alanların bir çoğu sıcaklık konusundan şikayetçi. Vatanda çalışan veya işleyişini bilen bir arkadaş bizi aydınlatsa çok iyi olacak. Değişim ürünlerini mi sattılar ne yaptılar anlamadım.

Siz işin zararı olur mu boyutunu düşünüyorsanız hiç düşünmeyin yaslanın arkanıza keyfinize bakın. Ama ben kendimi enayi gibi hissediyorum. 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı