RX 570 ekran kartı için işlemci ve anakart önerisi

RAM
16
Merhaba, işlemci alacağım AMD Ryzen 5 5500'lerde bir şey düşünüyorum ama bunun için anakartta almam gerekiyor öneri yapabilir misiniz? Ekran kartım RX 570 8 GB 16 GB RAM var ekstra kullandığım işlemcim i3 8100.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle rekabetçi Online oyun oynuyorsanız 5500 yerine mutlaka 5600 tavsiye ederim. Önbellek farkından dolayı performansı daha yüksek. Sadece hikayeli oyun oynayacaksınız şart değil. Overclock (işlemci frekansını elle arttırmak) yapmayacaksınız A320-520 uyguna çözüp devam edebilirsiniz. Ama fiyat farkı az olduğu için OC yapmayacaksaniz bile B450 tavsiye ederim 👍 R5 5600-B450 ideal kombin diyebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle rekabetçi Online oyun oynuyorsanız 5500 yerine mutlaka 5600 tavsiye ederim. Önbellek farkından dolayı performansı daha yüksek. Sadece hikayeli oyun oynayacaksınız şart değil. Overclock (işlemci frekansını elle arttırmak) yapmayacaksınız A320-520 uyguna çözüp devam edebilirsiniz. Ama fiyat farkı az olduğu için OC yapmayacaksaniz bile B450 tavsiye ederim 👍 R5 5600-B450 ideal kombin diyebiliriz.

Peki darboğaz gibi bir durum yaşatır mı ekran kartımla benim sistem Valorant da kaç FPS alır sizce tahmini RX 570 8 GB 16 GB RAM DDR4 veya 5

Peki darboğaz gibi bir durum yaşatır mı ekran kartımla benim sistem Valorant da kaç FPS alır sizce tahmini RX 570 8 GB 16 GB RAM DDR4 veya 5
Ekran kartınız için hiçbir darboğaz olmaz, işlemci fazla fazla yeterli. hatta ileri zamanlarda daha iyi ekran kartları (rtx 3070e denk kartlara kadar)bile takabilirsiniz. Valorantta kaç FPS alırsınız bilmiyorum oynamadigim için ama 200 civarı olacaktır diye tahmin ediyorum açıkçası. YouTube'a yazarsanız R5 5600 - RX 570 8 GB diye mutlaka fps testi yapan vardır.

Ekran kartınız için hiçbir darboğaz olmaz, işlemci fazla fazla yeterli. hatta ileri zamanlarda daha iyi ekran kartları (rtx 3070e denk kartlara kadar)bile takabilirsiniz. Valorantta kaç FPS alırsınız bilmiyorum oynamadigim için ama 200 civarı olacaktır diye tahmin ediyorum açıkçası. YouTube'a yazarsanız R5 5600 - RX 570 8 GB diye mutlaka fps testi yapan vardır.
hocam peki 2 sorum daha var trendyol dan almayı düşünüyorum 5600 ü de bir sorun yaratır mı ve 5500 le 5600 arasında çok fark var mı

hocam peki 2 sorum daha var trendyol dan almayı düşünüyorum 5600 ü de bir sorun yaratır mı ve 5500 le 5600 arasında çok fark var mı
hocam satıcı önemli siteden ziyade. kurumsal, büyük bir firma satıcıysa almanızı tavsiye ederim. trendyol gibi sitelerde çok fazla küçük işletmeler oluyor, onlara güven olmuyor maalesef. 5500 ile 5600 arasındaki farka gelirsek de, oynadığınız oyuna bağlı. online oyunlar oynuyorsanız 5600 önbelleği daha fazla olduğu için ekran kartınız rx 570 bile olsa daha fazla fps verecek. hikayeli oyunlar oynuyorsanız iki işlemci de ekran kartınızı fazlasıyla besleyebilecek güçte. oynadığınız oyuna göre tercih size kalmış.

Hocam satıcı önemli siteden ziyade. Kurumsal, büyük bir firma satıcıysa almanızı tavsiye ederim. Trendyol gibi sitelerde çok fazla küçük işletmeler oluyor, onlara güven olmuyor maalesef. 5500 ile 5600 arasındaki farka gelirsek de, oynadığınız oyuna bağlı. Online oyunlar oynuyorsanız 5600 önbelleği daha fazla olduğu için ekran kartınız RX 570 bile olsa daha fazla FPS verecek. Hikayeli oyunlar oynuyorsanız iki işlemci de ekran kartınızı fazlasıyla besleyebilecek güçte. Oynadığınız oyuna göre tercih size kalmış.

FiveM Valorant gibi oyunlar oynarım hocam LoL bu tarz bunlarda fark yaratırıyorsa ciddi 5600 alayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı