RX 570 ekran kartı macun değişimi sonrası siyah ekran

justalkyone

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 12 Gb 2400 mhz
SSD veya HDD modeli
1 Tb Seagate
Ekran kartı
Sapphire Rx 570 4 Gb
Anakart
Lenovo thinkcentre 1151 soket anakart
İşlemci
İntel İ5 7400
Merhaba, dün 2. el bir RX 570 aldım ve dün takıp bayağı oyun oynadım ancak termal macunu 2019'dan yani alındığından beri açılıp değişmemişti, bu sebeple biraz yüksek sıcaklıkta çalışıyor ve fan RPM'si çok yüksekti. Ben de içini çok dikkatli bir şekilde açtım, eski kuru macunu yavaş hareketlerle temizledim, ardından çipin üzerine gitar penam yardımıyla çok az mercimek tanesi kadar macunu yaydım. Diğer termal pedlere hiç ellemeden yerine oturtup fan bloğunu ve vidalarını taktım. Sonrasında ekran kartını PC'ye taktığımda ekteki gibi bir sorun oldu, firma logosu çıktı ardından siyah ekran geldi ve sol üstte monitörün HDMI2 bildirimi gelip gitti. (statik elektriğimi ve anakartın statik elektriğini önceden ve sonradan boşalttım). Sonrasında eski kartım GT730'u taktım ve Windows açıldı, ancak yeni kartımda bir türlü Windows açılmıyor. Neden böyle oluyor yardımlarınıza ve önerilerinize açığım.

Statik elektrik olduğunu düşünüyorum. BIOS pilini ve bilgisayarın fişini çekip 30 saniye güç tuşuna basılı tutun. BIOS ayarları sıfırlanacak.

Dediğinizi yarım saat önce falan yaptım, ancak değişen olmadı. Şimdi tekrar GT730 kartımı taktım ve Windows açıldı, bir şey var ama ne çok sinirimi bozuyor bu durum… daha dün almıştım…

Bu şekilde içi.

@Yener K. hocam mümkünse Discord üzerinden iletişime geçebilir miyiz? Ben size görüntü açıp göstereyim ve ne yapmam gerektiğini söyleseniz? Müsaitseniz?

Şu anda bu şekilde içini açıp tekrar macununu değiştirdim, aynen logo geldi ama sonra siyah ekrana geçti.

Ekleme: Siyah Ekrandayken Şifre girip denedim ve bazı tuşlara bastığımda Windows sesleri falan geliyor yani Windows açılışından sonra ekran gelmiyor

Dosya Ekleri

• IMG_3348.jpeg
    IMG_3348.jpeg
    174,3 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_3349.jpeg
    IMG_3349.jpeg
    177,5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_3350.jpeg
    IMG_3350.jpeg
    252,4 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_3351.jpeg
    IMG_3351.jpeg
    229 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_3352.jpeg
    IMG_3352.jpeg
    85,5 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_3353.jpeg
    IMG_3353.jpeg
    79,1 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_3354.jpeg
    IMG_3354.jpeg
    150,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
PC'de olsaydım bakma şansım oldurdu ama donanımsal bir sorunu uzaktan çözmek zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı