RX 570 ekran kartına undervolt yapılmalı mı?

Rosieroff

Decapat
Merhaba arkadaşlar.

FX 8300 Eight Core.
Ekran kartı: Sapphire RX 570 4 GB Nitro+(alacağım)
Anakart: ASUS M5A97 le R2.0
RAM: 8 GB.
SSD
Güç kaynağı: Aerocool 500W 80+ cylon serisi.

Ben bu sisteme Sapphire RX 570 4 GB Nitro+ alacağım arkadaşlar. Fakat undervolt falan bilmem ben düz taksam iyi performans alır mıyım, ya da bu ekran kartına ille de undervolt gerekli mi? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.

FX 8300 Eight Core.
Ekran kartı: Sapphire RX 570 4 GB Nitro+(alacağım)
Anakart: ASUS M5A97 le R2.0
RAM: 8 GB.
SSD
Güç kaynağı: Aerocool 500W 80+ cylon serisi.

Ben bu sisteme Sapphire RX 570 4 GB Nitro+ alacağım arkadaşlar. Fakat undervolt falan bilmem ben düz taksam iyi performans alır mıyım, ya da bu ekran kartına ille de undervolt gerekli mi? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Kartı takıp son sürüm stabil sürücüyü yükleyip keyfinize bakın, ben de henüz radeon ayarları kısmını keşifteyim. Aynı karta sahibim. Birinci elden söylemek gerekirse bu fiyatta BF1'i Ultra ayarlarda 70FPS AVG üstü oynatan bir kart daha göstersinler :)

Ekleme: Kartın fanlarının hızı %20'i geçmedi benim aşağı yukarı 1000RPM'i geçmiyor diyebilirim şaka gibi, sıcaklığı BF1 de %100 yük 65-70 arası, korkunç bir pasif soğutması var undervolt felan gerek yok hiç kurcalamanıza.

Ekleme: Ben Nitro+kartıma 70 derece yazınca insanlar Pulse Armor gibi kartlar da 78-80 derecede çalışıyor Nitro+ nın ne artısı var gibi komik şeyler yazabiliyor. Aynı kartın 3 farklı modelini baz alalım.
1- %50 Fan hızında 45 desibel ses çıkarsın. Sıcaklık: 75
2- %70 Fan hızında 45 desibel ses çıkarsın. Sıcaklık: 75
3- %20 Fan hızında 25 desibel ses çıkarsın.(emin değilim daha az olabilir :) ) Sıcaklık: 70

Bu kartlar arasında kalite sıralaması 3-1-2 oluyor ..
Kaliteden kastım F/P oranında soğutma-blok kalitesi-fan-görsellik vsvs.
3-Nitro+ oluyor işte.

Son düzenleme:
Sapphire ısınmıyor diyorlar genelde kullananlar fakat MSI modelini kullanan arkadaşlar ağırlık olarak ısınmadan şikayet ediyorlar. Sanırım bu RX 570 biraz şans işi bazısı çok memnun hiç ısınmıyor diyor bazısı da çok ısınıyor diyor. Eğer ısınma sorunu yaşarsan undervolt ile çözersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıklıkla wattman hatası alıp sistem reset atarsa undervolt yapmanız çözüm olabilecektir. Onun haricinde Nitro+ soğutması ile sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Yaptığım testlerde undervolt işlemi beraberinde FREKANS AYARLARI ELLENMEDEN bazı oyunlarda performansı arttırıyor. Ekran kartını soğutucusu ne kadar iyi olsa da ufak bir ayarla bu elektrik tüketimini azaltma ve bileşenlerin stres yükünü azaltma şansı varken bunu değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Zor bir şey de değil ayrıca yapılabilir. Ayarsız Rocket League oynarken 84 dereceleri bulan ekran kartım ayar ile birlikte 59-60 derecelerde seyrediyor. Ayrıca ekran kartımı en çok zorlayan senaryo ise ilginç şekilde Apex Legends menüsü oldu. Menüde 120W tüketim ile 66-67 dereceleri gördü ekran kartım şuanlık. Çok iyi değer bence.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı