1 hafta önce siparişini verdiğim Asus ROG Strix RX 570 4 GB bugün elime ulaştı. DDU Uninstaller ile mevcut ekran kartımın driverını sildim ve bilgisayarı kapattım. Sonra mevcut ekran kartını çıkarıp RX 570'i taktım. Bilgisayarı çalıştırdım ve ekrana görüntü gelmedi. Ekran kartının köşesinde kırmızı bir ışık yanıyor, ROG simgesinin de ışığı çıkıyor ama fanlar dönmüyor ve monitöre görüntü gelmiyor. Bilgisayarcıya sordum anakartın uyumsuz, ASUS veya MSI alman lazım dedi. Klasik bakkal cevabı. İnandırıcı gelmedi. Ben PSU yetmiyor diye düşünüyorum ama yine de sizin de fikrinizi alayım dedim. Sıkıntının kaynağı nedir? (Not: GT 1030'u tekrar taktığımda görüntü geldi.)
Mevcut sistemim: Intel Kaby Lake G4560 3.6 GHz, GT1030 2GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
RX 570 için tavsiye edilen değer 450W. Güç kaynağın çok verimli bir model değil. Direkt 400W veremiyor yani 12V kanalından. Farklı ve yeterli bir güç kaynağıyla test etmeyi dene.
Anakartın uyumlu. Anakartla vb. ilgisi yok olayın.
RX 570 için tavsiye edilen değer 450W. Güç kaynağın çok verimli bir model değil. Direkt 400W veremiyor yani 12V kanalından. Farklı ve yeterli bir güç kaynağıyla test etmeyi dene.
Anakartın uyumlu. Anakartla vb. ilgisi yok olayın.