RX 570 grafik yüksek olmasına rağmen görüntü kötü

volkan okuş

Centipat
Katılım
3 Kasım 2019
Mesajlar
87
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint oyununu oynarken grafikleri yükselttiğim de görüntüde bir piksellik vardı, kenar detayları falan kötü duruyordu ve görüntüde çamur gibi bulanıktı sonrasında Marvel's Avengers oyununa girdim onda da grafikleri yükselttiğim de görüntü piksel ve bulanıktı ama grafikleri en düşüğe çektiğimde grafikler yüksekten daha iyi duruyor, bu neden olabilir?

Sistemim:
  • Intel i5 3470.
  • Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 4 GB 256 bit DDR5 ekran kartı (11266-34-20G )
  • 16 GB RAM.
  • Kingston A400 240GB SSD.
 
Eğer bahsettiğiniz piksellik bariz şekilde değil, dikkat edildiğinde fark ediliyorsa bu problem ne yazık ki ben de dahil hatrı sayılır kişinin bilgisayarında var. Çözümü henüz bulunabilmiş değil.

Birazdan resim atacağım normalse eğer sıkıntı yok ama bana pek normal gelmedi.
 
Breakpoint'e özel bir durum, RX590 kullanıcısı @General Pong Krell 'da da benzer bir durum vardı. Resolution scale'i artırıp ekran kartına yük bindiren diğer ağır ayarlardan (gölge, ışıklandırma kalitesi, kenar yumuşatma vs) birkaçını kısıp optimum bir performans tablosu çıkarmaya çalışın, diğer türlü bulanık bir deneyim sunuyor maalesef. Bu noktada Ghost Recon Wildlands çok daha başarılı bir yapımdı...
 
Son düzenleme:
Birazdan resim atacağım normalse eğer sıkıntı yok ama bana pek normal gelmedi.

Breakpoint'e özel bir durum, RX590 kullanıcısı @General Pong Krell'da da benzer bir durum vardı. Resolution Scale'i artırıp ekran kartına yük bindiren diğer ağır ayarlardan (gölge, ışıklandırma kalitesi, kenar yumuşatma vs) birkaçını kısıp optimum bir performans tablosu çıkarmaya çalışın, diğer türlü bulanık bir deneyim sunuyor maalesef. Bu noktada ghost Recon Wildlands çok daha başarılı bir yapımdı...

FidelityFX sharpening ayarını en yükseğe getirin, @Jonathan North hocamın dediği gibi çözünürlük ölçeğini artırırsanız bir nebze düzeliyor. Oyunu Vulkan olarak oynarsanız da daha fazla FPS alırsınız onu da belirteyim.

Dediğim şöyle bir sorun.

yüksek düşük
yüksek-min.png
düşük-min.png
 
@volkan okuş PSU'nun modeli nedir, kaç yıldır kullanıyorsunuz ve ekran kartının güç ayarlarıyla oynadınız mı?

Ayrıca attığınız fotoğrafta sanırım birkaç doku değil görüntü tamamen bozuk doğru mudur?

"Dark 500W Dark Force ATX güç kaynağı (dkps500C1)" PSU bu 2 yıldır kullanıyorum güç ayarlarıyla da hiç oynamadım e-spor modu nu seçiyorum sadece ve evet görüntü tamamen bozuk gibi geliyor resimde oynarken ki kadar belli değil ama dikkatli bakıldığında bir gariplik var gibi bilmiyorum ben mi çok takıyorum ama bana öyle geliyor ve bir de ara sahnelerde ya da yükleme ekranlarında drop yiyorum.
 
Son düzenleme:
Eğer sadece dikkatli bakıldığında oluyorsa dediğim sorun olabilir.

Kendi bilgisayarımda undervolt denemesi yaparken aşırıya kaçtığımda bütün dokular pixelleşmişti. Bu yüzden her ne kadar emin olmasam da PSU'nun yetmiyor olma ihtimali var. PSU önerilmeyen bir model ve RX 570 için en az 450 wattlık gerekse de PSU'lar kullanıldıkça verimliliği azalır.

Stres testi yaparak anlayabilirsiniz ama dikkatli olun PSU gördüğüm yorumlarda kötülenmiş. Başınıza iş çıkarmak istemem.

Tabii ki de başkalarının yorumları da önemli benim aklıma bunlar geldi.
 
Son düzenleme:
Eğer sadece dikkatli bakıldığında oluyorsa dediğim sorun olabilir.

Kendi bilgisayarımda undervolt denemesi yaparken aşırıya kaçtığımda bütün dokular pixelleşmişti. Bu yüzden her ne kadar emin olmasam da PSU'nun yetmiyor olma ihtimali var. PSU önerilmeyen bir model ve RX 570 için en az 450 Watt'lık gerekse de PSU'lar kullanıldıkça verimliliği azalır.

Stres testi yaparak anlayabilirsiniz ama dikkatli olun PSU gördüğüm yorumlarda kötülenmiş. Başınıza iş çıkarmak istemem.

Tabii ki de başkalarının yorumları da önemli benim aklıma bunlar geldi.

Az önce Valorant'a girdim onda hiçbir sıkıntı yok oyundan kaynaklı sanırım PSU değiştirmeyi düşünüyorum zaten belki o zaman düzelir yardımın için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı