RX 570 i7 7700 sistemde oyun oynarken görüntü gidiyor

fenerbahçe19

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 gb
Ekran kartı
Rx 570 4 gb
Anakart
Casper b110m4
İşlemci
İ7 7700
Herkese merhaba, sistemim şöyle.

Anakart = Casper H110M4-C43 DDR4.
Ekran kartım = RX 570 4 GB.
İşlemcim = Intel Core i7 7700.
RAM = 8 GB.
Güç kaynağım = Akasa 850 watt Bronze.

Hiçbir sorun yoktu 2 gün öncesine kadar daha sonra ilk Windows sürücüýü baslatmiyordu, sistem ekran kartını görmüyordu. Sürücüsünü silip tekrar yükledim ve onu düzelttim. Daha sonra Stray oyununa girdim ve ana menü açıldı o sırada monitörde no signal yazdı ve ekran kartımin fanlari son hızda dönmeye basladi ama arkada oyun sesleri var kapattim. Tekrar açtım Assetto Corsa'da denedim tam sürme ekranında aynısı oldu yine. The Forest dada aynısı oldu daha sonra VRAM testi yapmak için OCCT indirdim ama onu yaparken yine aynısı oldu daha sonra internetten bir siteden stres test yaptım hiçbir şey olmadi %100 kullanımda. Sorunum bu ve hala devam ediyor yardımcı olursanız çok sevinirim. İnşallah VRAM arızası değildir sürücü veya PSU'dan kaynaklı olma ihtimali var bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart nanay gibi, yeni kart bakmaya başlayın derim.

Ama kart tertemiz yani. Temiz kullandım VRAM'ler mi arizalı yani?
VRAM arızasında genellikle ekranda bozulmalar oluyor, bunun gibi:
1764417165209.png

Wattman yediğiniz belli ama sebebi belli değil. GPU kendisini korumaya alıyor yani.

OCCT ile bir PSU testi ve 12V kanalını takip edin bakalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
WattMan ne oluyor acaba? AMD kartlarla alakalı sanırım.
AMD Adrenaline programının verdiği hataya söyleniyor. Bir sebebten ötürü GPU'u devre dışı bırakarak korumaya alan bir hata.

Anladim hocam PSU'yu test edip yazıyorum hemen. Peki ekran kartinın ölme ihtimali yüzde kac? Ölmüs olma ihtimali yani?
Şahsen düşük olarak görüyorum. Kart öldüğü zaman Windows'ta bile bir garipliği oluyor.
Genede en iyi çözüm herzaman farklı sistemde test etmek oluyor. Mesela sizin durumu bozuk bir SSD yüzünden yaşamıştım, SSD değişince sorun düzeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı