RX 570 Nitro+ için ideal Wattman ayarları

Zelaroth

Kilopat
Arkadaşlar, Sapphire RX 570 Nitro+ model ekran kartı alacağım için Wattman ayarları hakkında bilgi almak istiyorum, overclock yapmak gibi bir amacım yok fakat daha ziyade GPU'nun daha serin çalışabilmesi için hedef sıcaklık, minimum sıcaklık ve buna bağlı olarak fan RPM değerlerinin hangi değerlerde olması gerektiği hakkında bilgi alabilirsem çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@HakanCT Teşekkür ederim :) Başka dikkat etmem gereken bir nokta var mı? Birde sorun şu ki afterburner sürekli açık kalması lazım bildiğim kadarıyla programın işlevini yerine getirebilmesi için ama wattman'da öyle bir zorunluluk yok, aynı ayarı wattman'da da yapabiliyor muyuz

@HakanCT Teşekkürler, fakat önceki açtığım konuda birisi Afterburner programının açık kalması gerektiğinden bahsetmişti fanların ve ayarların işlevini yitirmemesi adına çünkü bazı oyunlar anti cheat yazılımları nedeniyle kapatabiliyor demişti. Böyle bir olay yok diyorsunuz o halde dimi hocam

@@Zelaroth
Siz ayarları yapıyorsunuz ve ayarlar ekran kartınıza işleniyor. Program sürekli açık kalmıyor ki arkada. Yani farklı bir yazılımla MSI Afterburner kapansa bile değişiklikleri ekran kartının içine yapıyorsunuz. Benim yaptığım testlerde bir sorun olmamıştı. Siz yine de ayarları yapıp kaydedin ve test yapın. Ayarların çalışıp çalışmadığını anlamak için MSI Afterburner'ın OSD göstergesini kullanabilirsiniz. Bu göstergeyi kullanmak için sürekli açık durması gerek ama ekran kartıyla ilgili yaptığınız ayarlar için açık durması gerekmiyor.

MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Düzenleme:
@Zelaroth Tekrardan MSI Afterburner'a baktım da ekran kartına sıcaklık limiti verince (örnek 70 derece) power limiti yani gücünü de kısıyor. O yüzden bu ayarı yapmanızı önermiyorum. RX 570 Nitro+ aman aman ısınan bir kart değil.

Son düzenleme:
Merhaba dostum bende aynı kartı kullanıyorum ayarları hiç ellememeni tavsiye ederim oc yapmadığın surece elleme fan ayarlarını en iyisini en iyi verim alabileceğin şekilde ayarlanıp tasarlanmış bir kart soğutma blogu dışında zira ömründen yersin fanın tavsiye etmem.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı