RX 570 R3 2300X sistem kapanıyor

ozziepndr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3.5-4 yıldır sorunsuz kullandığım sistemim yaklaşık 1 haftadır oyun oynarken zorluklar çıkarıyor. Örneğin; CS2 ve eFootball 2024 gibi oyunlara girdiğimde oyun sırasında ekranda renk kaymaları ardına kararma ve en sonunda sistemin kapanması gibi olaylar oluyor. Görev Yöneticisi'ni kontrol ettiğimde ekran kartı ve işlemci anlık olarak %100 kullanıma çıkıyor fakat sonradan işlemcinin kullanım yüzdesi düşerken ekran kartının yüzdesi %90'dan aşağı inmiyor. Monitör, mouse ve klavyenin elektriği kesilse bile kasada işlemci, ekran kartı ve fanları çalışmaya devam ediyor. Bu sorunun sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misiniz acaba?

Özellikler;
MSI Armor RX570 4 GB
AMD Ryzen R3 2300X 3.5GHz
Gigabyte A320-S2H anakart
Corsair Vengeance 8gbx2 RAM
Power Boost bst 500-E 500W PSU

Sistem kapanınca driverların silinmiş işte. Maalesef çok fazla boğuşuyordum bu WattMan sorunlarıyla. Bu renk kayması durumunu hiç yaşamadım belki WattMan'a dahil olmayabilir ama bilgisayarı her açtığında aygıt yöneticisinden ekran kartın düzgün çalışıyor mu çalışmıyor mu dikkat etmen gerekicek. Başka oyunlarda da denedin mi hiç? Diğer oyunlarda da renk kayması oluyor mu?

vallahi 3 tane oyun oynuyorum genelde zaten. önceleri pubg ve cs2(csgo zamanlarında da) böyle bir şey olmuyordu. ama pes i indirdikten sonra diğer oyunlar da böyle olmaya başladı. acaba kasa içerisinde ekran kartı kablolarında bir temassızlık olabilir mi? çıkarıp taksam bir faydasının olma ihtimali var mıdır acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…