RX 570 sistem AC Odyssey 30 FPS normal mi?

Sadece Assassin's Creed oyunlarında yaşıyorum zaten FPS sorunu. Origins'te de yaşadım.
10100F'in bir nevi HT'siz versiyonu olarak da değerlendirebileceğimiz modellerden biri olan i5-7500 + 1060 6G OC ikilisiyle 2K'ya yakın bir çözünürlükte şehir içi mekanlarda 50-60 FPS, dışında ise 55-65 FPS arası değerler elde edebiliyorum, yine Assassin's Creed Origins'te darboğazsız 1372p kalitede ortalama 60 FPS+'ta akıcı bir şekilde rahatlıkla oynayabiliyorum. İsteyene ayarlarımı da paylaşabilirim.

Bu oyunların optimizasyonu hem berbat hem de işlemciye abartılı bir şekilde yükleniyor, bellek noktasında da çift kanal olduğu sürece 8GB RAM yeter de artar bile.
Sistemi yeni aldım sayılır. İleride RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum ama şu an mümkün değil.
8 GB RAM oyuna yetiyor ama tek kanal olması özellikle bu tarz işlemci katili oyunlarda üzer.

Son düzenleme:
Çoğu oyuna yetiyor.
RAM dediğimiz şey çoğu zaman FPS etkilemez.
Ama sistemi rahatlatır FPS düşmesi anlık takılma gibi problemleri çözer.
Benim sistem boşta 1.3/1.4 GB RAM kullanıyor. Origins ve Odyssey'de bizzat kendim test ettim, sistem bazında toplam bellek kullanımı 7 GB'ı bile zar zor görüyor, hatta çoğu zaman 6-7 arası diyebilirim. Buradaki arkadaşın sıkıntısı belleği tek çubuk, 4+4 olsa belki bu kadar problem yaşamayacaktı, bu noktada bir adet daha 8 GB bellek takviyesi işlemcinin daha etkili çalışmasına olanak tanır tabii şu an için alamadığını da özellikle belirttiği için şimdilik biz önerilerimizi belirtelim o yeter. FPS olayında ise işlemciye yük bindiren oyunlarda çift kanal konfigürasyonu senaryosuna göre performansı artırabilir, tabii bir etkisi ekran kartı + işlemci kadar olmaz orası bir gerçek :)

Benim sistem boşta 1.3/1.4 GB RAM kullanıyor. Origins ve Odyssey'de bizzat kendim test ettim, sistem bazında toplam bellek kullanımı 7 GB'ı bile zar zor görüyor, hatta çoğu zaman 6-7 arası diyebilirim. Buradaki arkadaşın sıkıntısı belleği tek çubuk, 4+4 olsa belki bu kadar problem yaşamayacaktı, bu noktada bir adet daha 8 GB bellek takviyesi işlemcinin daha etkili çalışmasına olanak tanır tabii şu an için alamadığını da özellikle belirttiği için şimdilik biz önerilerimizi belirtelim o yeter. FPS olayında ise işlemciye yük bindiren oyunlarda çift kanal konfigürasyonu senaryosuna göre performansı artırabilir, tabii bir etkisi ekran kartı + işlemci kadar olmaz orası bir gerçek :)
Bilgilendirme için teşekkürler hocam gayet güzel yazmışsınız yine her zamanki gibi :)

Kardeşim aylardır seni arıyordum bir ara forumu bırakmıştın sanırım. Bana da çok yardımcı olmuştu masaüstü bilgisayar toplarken, oyun kısmında. Gerçekten seni gördüğüme sevindim yardımsever dostum Jonathan North. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı