RX 570 sistem açıldıktan sonra kilitlendi ve açılmıyor

Aslında cidden performanslı bir kart ama sanırım AMD' nin sürücü - donanım ilişkisi Nvidia kadar stabil çalışmıyor, galiba kartın performansına kanıp yanlış seçim yaptım...
Anakartı servise göndermeyi dene.
Anakartta bir problem olduğunu düşünmüyorum, şuan önceliğim ekran kartı ve psu olabilir.

PSU ile alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kaliteli ve güzel bir PSU. Hem PSU sıkıntılı olsaydı görünürdeki problemler farklı olurdu. Yani bu fiyat aralıklarında alınabilecek kartlar yeni kartları hesaba katmazsak GTX 1050ti ve GTX1060 6gb'tı önceden. Şimdi GTX 1650 ve GTX 1660-1660ti var. İade etme gibi bir şansın varsa biraz daha para verip bunlardan birisini tercih etmeni tavsiye ederim. Kullanamadıktan sonra kart 10FPS fazla vermiş 150-200 daha ucuz olmuş hiçbir anlam ifade etmez.

Güncelleme 1: Onboard olarak sistemi çalıştırdım, rami silgiyle sildim, ekran kartını da silgi ile sildim, ram slotunu değiştim ama şuan ekran kartını takmadım ryzen vega işlemci ile açtım sistemi.

Dosya Ekleri

• 1564404258617-525731619.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 35
Hocam bu işlemi yapıp ekran kartını tekrar takın
Wattmann hatası OC durumunda meydana gelir. Kart zaten gereksiz TDP değerine sahip bu karta OC yada UnderVolt yapmanızı önermem aşırı dengesiz bir kart

Hocam bu işlemi yapıp ekran kartını tekrar takın
Wattmann hatası OC durumunda meydana gelir. Kart zaten gereksiz TDP değerine sahip bu karta OC yada UnderVolt yapmanızı önermem aşırı dengesiz bir kart
Hemen deniyorum hocam, ben bu ayarı dün gece araştırırken technopat.net de görmüştüm ancak bu sabah deneyemedim hiç bilgisayar açılmayınca, onboard üzerinden yapacağım ayarları. Ayrıca kartta ek olarak overclock yapmadım, gpu tweak 2 üzerinde hazır profiller var oc moda alınca daha çok yaşıyorum bu sorunları.

Hocam kart güç tüketimi bakımından aşırı dengesiz OC profilleri sağlıklı değil ve son bir şey daha AMD 17.2 sürücüsü yüklü değilse yükleyin aşırı stabil

Hocam kart güç tüketimi bakımından aşırı dengesiz OC profilleri sağlıklı değil ve son bir şey daha AMD 17.2 sürücüsü yüklü değilse yükleyin aşırı stabil
Yardımların için teşekkür ederim, kartın güç tüketimi bakımından dengesiz olduğunu kullanınca tecrübe etmiş oldum, kartı takınca yükleyeceğim 17.2 sürücüsünü.

Tüm OC işlemlerinizi AMD'nin Radeon Ayarları üzerinde yapmanız daha sağlıklı olacaktır

Tüm OC işlemlerinizi AMD'nin Radeon Ayarları üzerinde yapmanız daha sağlıklı olacaktır
Hocam sizin dediğiniz güç ayarını yaptım ekran kartını taktım ve sistem çalıştı, eğer sürücüleri yükledikten sonra donma falan olmaz ise çözüldü olarak işaretliyeceğim ve ne yaptıklarımı anlatacağım...
Sorun Çözüldü ve Güncelleme 2: Şimdi şükürler olsun kendi bilgisayarımdan yazıyorum, öncelikle en başından beri yaptıklarımı anlatayım;

Öncelikle DDU ile ekran kartının sürücülerini tamamen sildim, ardından bilgisayar kilitlenmişti.
Bilgisayar açılmadığı için içini açtım, güç kablosunu söktüm, psu tuşundan şarteli kapadım ve ekran kartını söktüm, hemen ardından RAM'i söktüm. RAM' i bir silgi yardımı ile uç kısımlarını sildim ve slot değişikliği yaptım. Ekran kartını takmadan onboard olarak Vega 8 grafik işlemcisi ile bilgisayarı açabildim. Windows üzerinden; ''başlat menüsüne sağ tıklayın güç seçeneklerini açın sağdan ek güç ayarını açın sonra soldan güç düğmelerine yapılacakları seçin ve yukarda göreceksiniz şuanda kullanılamıyan ayarları değiştire basıp alttaki hızlı başlatmayı aç (önerilen) tikini kaldırın'' ayarını yapıp bilgisayarı kapattım ve tekrar psu bağlantılarını sökerek şalteri kapadım. Ekran kartının uç kısımlarını silgi yardımı ile sildim ve eski bir diş fırçası yardımı ile devreleri yavaşça temizledim. Ekran kartını taktım ve iyice oturduğundan emin olduktan sonra 8 pinlik güç bağlantısını yapıp bilgisayarı topladım. Bilgisayar boot etti ve açıldı sonra AMD'nin sitesinden 19.5.2 versiyonlu yazılımı yükledim.
Ve FurMark ile testleri gerçekleştirdim, sonuçlar başarılıydı, en son olarak en fazla çökme yaşadığım PUBG' de yarım saat test yaptım, genelde 10 dakika içerisinde çöken oyunum gayet stabil çalıştı, umarım herkese bu yaşadıklarım faydalı olur technopat ailesi...
Sorun Çözüldü ve Güncelleme 2: Şimdi şükürler olsun kendi bilgisayarımdan yazıyorum, öncelikle en başından beri yaptıklarımı anlatayım;

Öncelikle DDU ile ekran kartının sürücülerini tamamen sildim, ardından bilgisayar kilitlenmişti.
Bilgisayar açılmadığı için içini açtım, güç kablosunu söktüm, psu tuşundan şarteli kapadım ve ekran kartını söktüm, hemen ardından RAM'i söktüm. RAM' i bir silgi yardımı ile uç kısımlarını sildim ve slot değişikliği yaptım. Ekran kartını takmadan onboard olarak Vega 8 grafik işlemcisi ile bilgisayarı açabildim. Windows üzerinden; ''başlat menüsüne sağ tıklayın güç seçeneklerini açın sağdan ek güç ayarını açın sonra soldan güç düğmelerine yapılacakları seçin ve yukarda göreceksiniz şuanda kullanılamıyan ayarları değiştire basıp alttaki hızlı başlatmayı aç (önerilen) tikini kaldırın'' ayarını yapıp bilgisayarı kapattım ve tekrar psu bağlantılarını sökerek şalteri kapadım. Ekran kartının uç kısımlarını silgi yardımı ile sildim ve eski bir diş fırçası yardımı ile devreleri yavaşça temizledim. Ekran kartını taktım ve iyice oturduğundan emin olduktan sonra 8 pinlik güç bağlantısını yapıp bilgisayarı topladım. Bilgisayar boot etti ve açıldı sonra AMD'nin sitesinden 19.5.2 versiyonlu yazılımı yükledim.
Ve FurMark ile testleri gerçekleştirdim, sonuçlar başarılıydı, en son olarak en fazla çökme yaşadığım PUBG' de yarım saat test yaptım, genelde 10 dakika içerisinde çöken oyunum gayet stabil çalıştı, umarım herkese bu yaşadıklarım faydalı olur technopat ailesi...
[/QUOTE]

Son düzenleme:
Bende RX 570 var ve hayla hiçbir sıkıntısı yok canavar gibi çalışıyor sadece RX 570'ler OC'lik bir ekran kartı değil zaten sitesinde yazıyor WattMan ile yapsan dahi oyunu açtığında ya siyah ekran veriyor sonra Wattman hatası veriyor yada bilgisayar yeniden başlıyor sadece OC'lik bir ekran kartı değil zaten yazıyor AMD'nin sitesinde eminim bu forumda RX 570 başlıklı konuların çoğunluğu Wattman'de OC ile ilgili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…