Uğur Şenel
Hectopat
Daha fazla
Aslında cidden performanslı bir kart ama sanırım AMD' nin sürücü - donanım ilişkisi Nvidia kadar stabil çalışmıyor, galiba kartın performansına kanıp yanlış seçim yaptım...Her gün bir sorun yaşanıyor bu kart ile. Yani sistem alacaklara burada "RX570 al. Hem ucuz hem performanslı. Ne yapacaksın GTX 1050ti mı alacaksın. Teknolojiden anlamıyorsun hiç" yazdılar. Ben defalarca kez ban yeme pahasına insanları uyardım. Bir kişiye dahi engel olabildiysem ne güzel benim için. GTX 1050ti son yıllarda çıkmış en güzel F/P ürünlerden birisi. Ömrü uzun bir kere kartın çünkü ısınmıyor resmen. TDP değeri çok düşük. Performansı tatmin edici. Varsa az daha para eklersin krallar gibi GTX1060 6gb vardı o zamanlar. Adamlar boşuna mı tüm oyuncu bilgisayarlarına dayadılar GTX 1050ti grafik işlemcisini? Fiyat performans ürünü alan adam o kartı uzun yıllar kullanmak isteyen adamdır. O kartı sever, benimser. Başına bir iş gelmemesi onun için önemlidir. Bunu bildiğim için hiçbir zaman önermedim işte. Çöpe atacak parası olan adam gider basar parayı üst segment kartlara yönelir. Ama bizim köylü kurnazları dinler mi ? Hayır. Hem ucuz olacak. Hem performanslı olacak. Hem uzun ömürlü olacak. Olmuyor işte o iş güzel kardeşim. Ya performanslı ve uzun ömürlü olur ama pahalı olur. Ucuz ve uzun ömürlü olur performansı biraz düşük olur. Performanslı ve ucuz olur ömrü kısa olur. Ama üçü bir arada olmaz anladın mı güzel kardeşim ? Her gün bir RX 570 sorun başlığı açılıyor forumda. Ama kartı önerenlerden kimse yok piyasada. Öneriyorlar, milletin parasını çöp edip gidiyorlar. Her şey çalışıyor. Sistem geliyor fakat ekran yok. Ekran kartı problemidir bu. Çözümü ise yeni aldıysan iade edeceksin var ise şansın. Ha yok o olmadı yetkili servisine götüreceksin. Belki düzeltirler.
Neden, anakart ile ne ilgisi var?
Anakartta bir problem olduğunu düşünmüyorum, şuan önceliğim ekran kartı ve psu olabilir.Anakartı servise göndermeyi dene.
PSU ile alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kaliteli ve güzel bir PSU. Hem PSU sıkıntılı olsaydı görünürdeki problemler farklı olurdu. Yani bu fiyat aralıklarında alınabilecek kartlar yeni kartları hesaba katmazsak GTX 1050ti ve GTX1060 6gb'tı önceden. Şimdi GTX 1650 ve GTX 1660-1660ti var. İade etme gibi bir şansın varsa biraz daha para verip bunlardan birisini tercih etmeni tavsiye ederim. Kullanamadıktan sonra kart 10FPS fazla vermiş 150-200 daha ucuz olmuş hiçbir anlam ifade etmez.Aslında cidden performanslı bir kart ama sanırım AMD' nin sürücü - donanım ilişkisi Nvidia kadar stabil çalışmıyor, galiba kartın performansına kanıp yanlış seçim yaptım...
Anakartta bir problem olduğunu düşünmüyorum, şuan önceliğim ekran kartı ve psu olabilir.
Hocam bu işlemi yapıp ekran kartını tekrar takınbaşlat menüsüne sağ tıklayın güç seçeneklerini açın sağdan ek güç ayarını açın sonra soldan güç düğmelerine yapılacakları seçin ve yukarda göreceksiniz şuanda kullanılamıyan ayarları değiştire basıp alttaki hızlı başlatmayı aç (önerilen) tikini kaldırın
Hemen deniyorum hocam, ben bu ayarı dün gece araştırırken technopat.net de görmüştüm ancak bu sabah deneyemedim hiç bilgisayar açılmayınca, onboard üzerinden yapacağım ayarları. Ayrıca kartta ek olarak overclock yapmadım, gpu tweak 2 üzerinde hazır profiller var oc moda alınca daha çok yaşıyorum bu sorunları.Hocam bu işlemi yapıp ekran kartını tekrar takın
Wattmann hatası OC durumunda meydana gelir. Kart zaten gereksiz TDP değerine sahip bu karta OC yada UnderVolt yapmanızı önermem aşırı dengesiz bir kart
Hocam kart güç tüketimi bakımından aşırı dengesiz OC profilleri sağlıklı değil ve son bir şey daha AMD 17.2 sürücüsü yüklü değilse yükleyin aşırı stabilHemen deniyorum hocam, ben bu ayarı dün gece araştırırken technopat.net de görmüştüm ancak bu sabah deneyemedim hiç bilgisayar açılmayınca, onboard üzerinden yapacağım ayarları. Ayrıca kartta ek olarak overclock yapmadım, gpu tweak 2 üzerinde hazır profiller var oc moda alınca daha çok yaşıyorum bu sorunları.
Yardımların için teşekkür ederim, kartın güç tüketimi bakımından dengesiz olduğunu kullanınca tecrübe etmiş oldum, kartı takınca yükleyeceğim 17.2 sürücüsünü.Hocam kart güç tüketimi bakımından aşırı dengesiz OC profilleri sağlıklı değil ve son bir şey daha AMD 17.2 sürücüsü yüklü değilse yükleyin aşırı stabil
Hocam sizin dediğiniz güç ayarını yaptım ekran kartını taktım ve sistem çalıştı, eğer sürücüleri yükledikten sonra donma falan olmaz ise çözüldü olarak işaretliyeceğim ve ne yaptıklarımı anlatacağım...Tüm OC işlemlerinizi AMD'nin Radeon Ayarları üzerinde yapmanız daha sağlıklı olacaktır
Bende RX 570 var ve hayla hiçbir sıkıntısı yok canavar gibi çalışıyor sadece RX 570'ler OC'lik bir ekran kartı değil zaten sitesinde yazıyor WattMan ile yapsan dahi oyunu açtığında ya siyah ekran veriyor sonra Wattman hatası veriyor yada bilgisayar yeniden başlıyor sadece OC'lik bir ekran kartı değil zaten yazıyor AMD'nin sitesinde eminim bu forumda RX 570 başlıklı konuların çoğunluğu Wattman'de OC ile ilgili.Her gün bir sorun yaşanıyor bu kart ile. Yani sistem alacaklara burada "RX570 al. Hem ucuz hem performanslı. Ne yapacaksın GTX 1050ti mı alacaksın. Teknolojiden anlamıyorsun hiç" yazdılar. Ben defalarca kez ban yeme pahasına insanları uyardım. Bir kişiye dahi engel olabildiysem ne güzel benim için. GTX 1050ti son yıllarda çıkmış en güzel F/P ürünlerden birisi. Ömrü uzun bir kere kartın çünkü ısınmıyor resmen. TDP değeri çok düşük. Performansı tatmin edici. Varsa az daha para eklersin krallar gibi GTX1060 6gb vardı o zamanlar. Adamlar boşuna mı tüm oyuncu bilgisayarlarına dayadılar GTX 1050ti grafik işlemcisini? Fiyat performans ürünü alan adam o kartı uzun yıllar kullanmak isteyen adamdır. O kartı sever, benimser. Başına bir iş gelmemesi onun için önemlidir. Bunu bildiğim için hiçbir zaman önermedim işte. Çöpe atacak parası olan adam gider basar parayı üst segment kartlara yönelir. Ama bizim köylü kurnazları dinler mi ? Hayır. Hem ucuz olacak. Hem performanslı olacak. Hem uzun ömürlü olacak. Olmuyor işte o iş güzel kardeşim. Ya performanslı ve uzun ömürlü olur ama pahalı olur. Ucuz ve uzun ömürlü olur performansı biraz düşük olur. Performanslı ve ucuz olur ömrü kısa olur. Ama üçü bir arada olmaz anladın mı güzel kardeşim ? Her gün bir RX 570 sorun başlığı açılıyor forumda. Ama kartı önerenlerden kimse yok piyasada. Öneriyorlar, milletin parasını çöp edip gidiyorlar. Her şey çalışıyor. Sistem geliyor fakat ekran yok. Ekran kartı problemidir bu. Çözümü ise yeni aldıysan iade edeceksin var ise şansın. Ha yok o olmadı yetkili servisine götüreceksin. Belki düzeltirler.
Neden, anakart ile ne ilgisi var?