RX 570 Sistem ekran kapanması

Aratus

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, çok nadiren olan ileride sorun yaratır mı bilmediğim ve kafamın takıldığı bir soru sormak istiyorum. Bilgisayarım dediğim gibi nadir böyle bir şey yapıyor, yaptığı şeyde şu düzgünce açılıyor. Daha sonra bir anda mouse donuyor hareket ettiremiyorsunuz ve monitörden görüntü gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Ekran kartı arabayı gaza basıp geri ayağınızı gazdan kesip sürekli aynı işlemi tekrarlıyormuşsunuz gibi ses çıkartıyor. Açılmıyor daha sonra kasanın tuşuna basılı tutup kapatıp tekrar açıyorum, sorun düzeliyor, şimdi bunun sebebi nedir? Göz ardı edilecek bir olay mı? İleri de sorun yaratır mı? Ne yapmalıyım? Az önce oldu ve bende bu konuyu şu an oluşturuyorum az önce olmadan önce de elektrik kesintisi yaşadım ama PC kapalıydı ve akım korumalı prizim var sorun bundan dolayı mı? Dediğim gibi bugün elektrik kesintisi üzerine oldu ama ondan önce de hiçbir şey kesilmeden yine yaşamıştım. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.

Anakart modelim: GA-A320M-S2H (Rev. 1.x) | Anakart | GIGABYTE

Ekran kartı modelim: XFX AMD Radeon RX 570 RS XXX Edition 4GB GDDR5 256Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (RX-570P4DFD6) - incehesap.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda da başına geliyor mu ekran kararma olayı? OCTT indirip oradan da test edebilirsiniz bilgisayarınızı eğer orada da aynı şekilde oluyorsa daha farklı yollara yönelebiliriz.

Hayır oyunlarda başıma gelmiyor ilk açtığım zaman 1 dakika sonra mouse donuyor sonra oluyor dediğiniz OCTT testi bir zarar verir mi? Nasıl yapacağım?
FurMark ile ekran kartı testi yapıp, sonuçları bizimle paylaşır mısınız? Ayrıca testi yaparken aynı sorunu yaşarsanız bunu da söyleyin.

Sorunun ekran kartıyla ilgili olduğunu mu düşünüyorsunuz? FurMark sisteme zarar verir mi? Nereden yapabilirim?

@Aratus
OCCT'de FurMark'da sisteme zarar vermez. Kendi sitelerinden indirip yapabilirsiniz.

Tam 10 dakika 1920X1080 8xmsaa ile FurMark testi yaptım herhangi bir kapanma falan olmadı Max 75 dereceye çıktı fotoğraftada gördüğünüz gibi sonuçlar iyi mi? OCCT testi yapmama gerek var mı?
FurMark ile ekran kartı testi yapıp, sonuçları bizimle paylaşır mısınız? Ayrıca testi yaparken aynı sorunu yaşarsanız bunu da söyleyin.

Dönüşünüzü bekliyorum.
@Aratus
OCCT'de FurMark'da sisteme zarar vermez. Kendi sitelerinden indirip yapabilirsiniz.

Keşke öneride bulunduktan sonra cevapta verseniz.

Dosya Ekleri

• IMG_20200924_161016.jpg
    IMG_20200924_161016.jpg
    283,9 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı