RX 570 sistem için 25 bin TL'ye yükseltme önerisi

DenizHan55

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
  • Gigabyte B450M S2H.
  • AMD Ryzen 5 1600
  • Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz CL16
  • MSI RX 570 Armor OC 4 GB.
  • Corsair Spec Delta RGB 550W 80+

Merhaba. Sistemim bu şekilde ve artık çok da bir işe yaramaz seviyede. Gerçekten 40-60 FPS almak istemiyorum ve upgrade yapmak istiyorum. Yeni PC alsam 45-50K civarı tutacak ve malum RAM fiyatları bile artmışken sadece işlemci ve ekran kartı yükseltsem daha uyguna hallolur. Bütçem 20-25K civarı ve düşüncem RX 9060 XT 16 GB ve R5 5600 düşünüyorum. Sizce Power yeter mi? Anakartı upgrade edemem gibi şu anda, bütçemi aşar mı bilemiyorum. Sizce ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Gigabyte B450M S2H.
  • AMD Ryzen 5 1600.
  • Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz CL16.
  • MSI RX 570 Armor OC 4 GB.
  • Corsair Spec Delta RGB 550W 80+

Merhaba. Sistemim bu şekilde ve artık çok da bir işe yaramaz seviyede. Gerçekten 40-60 FPS almak istemiyorum ve upgrade yapmak istiyorum. Yeni PC alsam 45-50k civarı tutacak ve malum RAM fiyatları bile artmışken sadece işlemci ve ekran kartı yükseltsem daha uyguna hallolur. Bütçem 20-25k civarı ve düşüncem RX 9060 XT 16 GB ve R5 5600 düşünüyorum. Sizce Power yeter mi? Anakartı upgrade edemem gibi şu anda, bütçemi aşar mı bilemiyorum. Sizce ne yapayım?

Hocam DDR4 sistemde kalacaksınız yine. Parçalarınız kaliteli. Elinizde 25k var ve benim fikrimce kasayı da satıp temiz bir DDR5 sistem bakılabilir. Ayrıca Power Supply de sorun çıkaracak ki minimum önerilen 650watt.
O yüzden bence bu kasayı tahmini 10 bin liralara satabilirsiniz.
Elimde 36k bütçe ile sarı siteden monitör kulaklık dahil setup kurdum. i514400F+RTX 5060 8 GB. Tavsiyem kasayı elinizden çıkarıp yeni bir kasa almanız.

Hocam DDR4 sistemde kalacaksınız yine. Parçalarınız kaliteli. Elinizde 25k var ve benim fikrimce kasayı da satıp temiz bir DDR5 sistem bakılabilir. Ayrıca Power Supply de sorun çıkaracak ki minimum önerilen 650watt.
O yüzden bence bu kasayı tahmini 10 bin liralara satabilirsiniz.
Elimde 36k bütçe ile sarı siteden monitör kulaklık dahil setup kurdum. i514400F+RTX 5060 8 GB. Tavsiyem kasayı elinizden çıkarıp yeni bir kasa almanız.

Satmakla uğraşmak istemiyorum gerçekten şu anda RAM fiyatları kasa fiyatları anakart fiyatları bile uçmuş durumda tekrardan toplamam gerekecek ileride upgrade yapar yine geçerim ama Power konusunda aklımda şüphe var şimdi 550W beni birkaç ay idare eder mi edemez asla direkt değişmen gerek dersen mecbur değişeceğim ama iadare eder dersen daha da zam gelmeden almak istiyorum.

RAM fiyatları uçuk durumda, o yüzden DDR5 sisteme geçmeni önermem.

Powersupply konusunda sanırım o kasada dahili olarak VS550 vardı. Aşırı iyi değil, hazır indirimdeyken Delta PSU'lar ile değiştirebilirsin.

Genel olarak PSU + 5700X + 9060 XT gibi bir yükseltme yaparsan uzun süre götürür seni.

Bence yılın son sistemi adı altında F/P hazır sistemler çıkacak sınırlı stoklarla. Yerinizde olsam buna rağbet ederim. Sonuçta DDR4 bir yükseltme ilerisi için sorumsuz olacak. Uzun süre götürecek ama yeni teknolojilerden yararlanamayacaksınız. Ki DDR5 uzun süredir var.

Bence yılın son sistemi adı altında F/P hazır sistemler çıkacak sınırlı stoklarla. Yerinizde olsam buna rağbet ederim. Sonuçta DDR4 bir yükseltme ilerisi için sorumsuz olacak. Uzun süre götürecek ama yeni teknolojilerden yararlanamayacaksınız. Ki DDR5 uzun süredir var.

İşte DDR5 geçmek hem zahmetli hem masraflı olur şu durumda.

Power Supply konusunda sanırım o kasada dahili olarak VS550 vardı. Aşırı iyi değil, hazır indirimdeyken Delta PSU'lar ile değiştirebilirsin.

Genel olarak PSU + 5700X + 9060 XT gibi bir yükseltme yaparsan uzun süre götürür seni.

PSU öneriniz var mıdır?

Power Supply konusunda sanırım o kasada dahili olarak VS550 vardı. Aşırı iyi değil, hazır indirimdeyken Delta PSU'lar ile değiştirebilirsin.

Bir de 5700X 7K civarı 5600 4.7k büyük fark var bu fiyat karşısında sizce hangidaha mantıklı.

Son düzenleme:
@DenizHan55 Mümkünse 5700X. Hem 5600X'den de oyunlarda daha performanslı hem de soğutması aşırı basit. Fazladan 2 çekirdek de çabası.

PSU olarak Delta 750 Platinium olanını atacaktım ama stoğu bitmiş sanırım. Şimdiki PSUnuz da idare eder. Stoğu tekrardan gelince onu alırsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı