RX 570 sisteme görüntü gelmiyor

Megalo Zone

Femtopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
7
Beğeniler
0
Herkese merhaba,

İnternet üzerinden montajlı bir kasa sipariş ettim. Kargo geldi, herhangi bir şekilde darbe vs. yok.

Bilgisayarı kurup çalıştırdığımda monitör siyah ekranda kalıyor. Belirtebileceğim detaylar:

- Sorun monitörde veya HDMI kablosunda değil, bunlar başka bir bilgisayarda çalışıyor. Ekran kartı üzerindeki HDMI'dan çıkış alıyorum.
- Bilgisayar kapalı iken ve HDMI kablosu takılı değil iken monitörde Cable not connected yazıyor, HDMI kablosunu taktığım zaman bu yazı gidiyor ve sadece siyah ekran kalıyor.
- Kasa içindeki bütün fanlar (ekran kartı dahil) sorunsuz bir şekilde dönüyor, herhangi bir şekilde gürültülü değiller, kasa önündeki ışıklar yanıyor.
- 1 adet 8 GB RAM var, bunu çıkarıp yeniden taktım, yerini değiştirdim, sorun düzelmedi.
- Ekran kartını çıkartıp yeniden taktım (Güç kablosunu da takıyorum.), sorun düzelmedi.
- Kasa gayet normal bir şekilde çalışıyor; ötme, garip bir ses vesaire asla yok.
- Gördüğüm kadarıyla anakart üzerindeki takılması gereken her şey takılmış, bunları çıkarıp tekrar takmadım, denemeli miyim?

Satın aldığım yer ile iletişime geçtim fakat forumdan bir tavsiye var mıdır acaba? Belki çok basit bir sorundur. Teşekkürler.

Parçalar:
- Ryzen 2600 işlemci
- RX 570 ekran kartı
- Colorful A320M-K Pro anakart
 

AlperenKRN

Centipat
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
283
Beğeniler
127
Ğ

Herkese merhaba,

İnternet üzerinden montajlı bir kasa sipariş ettim. Kargo geldi, herhangi bir şekilde darbe vs. yok.

Bilgisayarı kurup çalıştırdığımda monitör siyah ekranda kalıyor. Belirtebileceğim detaylar:

- Sorun monitörde veya HDMI kablosunda değil, bunlar başka bir bilgisayarda çalışıyor. Ekran kartı üzerindeki HDMI'dan çıkış alıyorum.
- Bilgisayar kapalı iken ve HDMI kablosu takılı değil iken monitörde cable not connected yazıyor, HDMI kablosunu taktığım zaman bu yazı gidiyor ve sadece siyah ekran kalıyor.
- Kasa içindeki bütün fanlar (ekran kartı dahil) sorunsuz bir şekilde dönüyor, herhangi bir şekilde gürültülü değiller, kasa önündeki ışıklar yanıyor.
- 1 adet 8 GB RAM var, bunu çıkarıp yeniden taktım, yerini değiştirdim, sorun düzelmedi.
- Ekran kartını çıkartıp yeniden taktım (güç kablosunu da takıyorum.), sorun düzelmedi.
- Kasa gayet normal bir şekilde çalışıyor; ötme, garip bir ses vesaire asla yok.
- Gördüğüm kadarıyla anakart üzerindeki takılması gereken her şey takılmış, bunları çıkarıp tekrar takmadım, denemeli miyim?

Satın aldığım yer ile iletişime geçtim fakat forumdan bir tavsiye var mıdır acaba? Belki çok basit bir sorundur. Teşekkürler.

Parçalar:
- Ryzen 2600 işlemci.
- RX 570 ekran kartı.
- Colorful A320M-K Pro anakart.

Bu sorunun bende yaşadım bilgisayarımı ilk aldığımda söyle çözdüm ekran kartının vidasını söküp biraz aşağıya eğdim tekrar vidaladım ve oldu.
 

KS
M

Megalo Zone

Femtopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
7
Beğeniler
0
Ğ



Bu sorunun bende yaşadım bilgisayarımı ilk aldığımda söyle çözdüm ekran kartının vidasını söküp biraz aşağıya eğdim tekrar vidaladım ve oldu.

Aşağıdaki vidayı kastediyorsunuz değil mi? Görüntüyü görsellerden temsili olarak aldım. Bunu sıkmadığım zaman ekran kartı biraz oynuyordu, ben de sabitleyene kadar sıkıyorum. Akşam burayı biraz değiştirmeyi deneyeyim.


1600674371583.png
 

AlperenKRN

Centipat
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
283
Beğeniler
127
Aşağıdaki vidayı kastediyorsunuz değil mi? Görüntüyü görsellerden temsili olarak aldım. Bunu sıkmadığım zaman ekran kartı biraz oynuyordu, ben de sabitleyene kadar sıkıyorum. Akşam burayı biraz değiştirmeyi deneyeyim.

Eki Görüntüle 675553

Evet onu gevşetip biraz aşağıya kaydırın kartı tekrar vidalayın belki olur.
 

berk12cc

Picopat
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
138
Beğeniler
35
Herkese merhaba,

İnternet üzerinden montajlı bir kasa sipariş ettim. Kargo geldi, herhangi bir şekilde darbe vs. yok.

Bilgisayarı kurup çalıştırdığımda monitör siyah ekranda kalıyor. Belirtebileceğim detaylar:

- Sorun monitörde veya HDMI kablosunda değil, bunlar başka bir bilgisayarda çalışıyor. Ekran kartı üzerindeki HDMI'dan çıkış alıyorum.
- Bilgisayar kapalı iken ve HDMI kablosu takılı değil iken monitörde cable not connected yazıyor, HDMI kablosunu taktığım zaman bu yazı gidiyor ve sadece siyah ekran kalıyor.
- Kasa içindeki bütün fanlar (ekran kartı dahil) sorunsuz bir şekilde dönüyor, herhangi bir şekilde gürültülü değiller, kasa önündeki ışıklar yanıyor.
- 1 adet 8 GB RAM var, bunu çıkarıp yeniden taktım, yerini değiştirdim, sorun düzelmedi.
- Ekran kartını çıkartıp yeniden taktım (güç kablosunu da takıyorum.), sorun düzelmedi.
- Kasa gayet normal bir şekilde çalışıyor; ötme, garip bir ses vesaire asla yok.
- Gördüğüm kadarıyla anakart üzerindeki takılması gereken her şey takılmış, bunları çıkarıp tekrar takmadım, denemeli miyim?

Satın aldığım yer ile iletişime geçtim fakat forumdan bir tavsiye var mıdır acaba? Belki çok basit bir sorundur. Teşekkürler.

Parçalar:
- Ryzen 2600 işlemci.
- RX 570 ekran kartı.
- Colorful A320M-K Pro anakart.

Tam takılmamış olabilir bende de öyle olmuştu başka bir yere vidalamıştım.
 
KS
M

Megalo Zone

Femtopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
7
Beğeniler
0
Arkadaşlar yardım için teşekkürler fakat sonuç aynı, aşağı yukarı kaydırarak birçok kez denedim, vidasız çalıştırmayı da denedim. Hiçbir türlü olmuyor, sanırım sorun ekran kartı temasından kaynaklı değil.
 
Son düzenleme:

Jarex

Decapat
Katılım
14 Ağustos 2020
Mesajlar
1.399
Çözümler
11
Beğeniler
717
Ekran kartının güç bağlantısı doğru mu? Satın aldığınız yere danışın.
 



Yukarı