RX 570 Siyah Alanlarda Titreme Sorunu

monaarch

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2017
Mesajlar
136
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 1 hafta kadar önce yeni bir sistem kurdum şöyle bir sıkıntım var oyunlar da (sadece oyunlarda bu sıkıntı oluyor masaüstü veya nette gezerken bir sıkıntı yok) siyah olan yerlerde ekran da hızlı bir şekilde titreme oluyor pırpır ediyor hızlıca göz kırpıyormuş gibi (video çekmeye çalıştım ama gözükmedi maalesef). Siyah olan alanların arkasından ışık vuruyorsa bu çok daha bariz belli oluyor. Örneğin COD WW2 oynuyorum gökyüzüne bakarken ESC ye basınca siyah pause menüsü açılıyor arkadada gökyüzünün ışığı vurunca çok bariz bir şekilde titreme oluyor. Çözümü için birçok şey denedim BİOS dan tutun da ne kadar sürücü varsa güncelledim 3-4 kere format atım farklı işletim sistemleri kurdum AMD driver in farklı sürümlerini denedim, RAM' in yerini değiştim, prizi değiştim vs ne denediysem düzelmedi. Biraz önce sorunu netleştirdim şöyle ki bu sıkıntı sadece oyun tam ekrandayken oluyor. ALT+ENTER yapıp pencere moduna geçiyorum titreme kalkıyor hiçbir sıkıntı yok, tekrar tam ekrana alıyorum yine titreme başlıyor. Buna sebep ne olabilir acaba bir ayarı var mıdır? Tam ekran yaptığımda ters giden şey nedir? Oyunlarda çok rahatsız ediyor lütfen bi yardım :(

İ3 9100F - RX 570 - H310M VD - Corsair 550w +80 PSU - 24" Gamepower 144 Hz 1 Ms Monitör (HDMİ ile bağlayıp 120 Hz de kullanıyorum)
Arkadaşlar FreeSync kapatarak sorunu çözdüm. Nasıl bir etti eder bilmiyorum ama nihayet bu sıkıntıdan kurtuldum. Böyle bir sıkıntısı olan arkadaşlar monitörden yada AMD programından FreeSync kapatarak denesinler.
 
Bu sorun bende de mevcut koyu renklerde göz kırpar gibi bir titreme var. Mesela mouse ile sağ sol yapıp ekranı çevirdiğimde koyu yerler ve ağaç gibi objeler de titreme oluyor ama işin garip yani bu her oyunda olmuyor. Sebebini hala çözebilmiş değilim. 10 yıllık eski monitörüm de bile böyle sorun yaşamadım çok ilginç.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı