RX 570 sürücü güncellemesi sonrası görüntü bozulması

Yilmaz777

Picopat
Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
102
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar RX 570 ekran kartımın sürücüsünü DDU ile kaldırıp AMD'nin sitesinden son sürümünü yükledim ve kurdum. Kurduktan sonra yaklaşık 10 dakika kullandım. Sonra ekranın her yeri kare kare bozuldu ve 3-4 saniye sonrada ekran masmavi oldu kaldı öyle. Güç düğmesine basılı tutarak kapattım tekrar açtım ve yaklaşık 3-4 saattir PC açık ama o sorun tekrar olmadı. Bu sorunu ciddiye alıp bilgisayarcıya götürmeli miyim sizce?
 
Yazılımsal bir sorun olduğu belli, sorun yaşamaya devam edersen önceki sürüme dönmeni tavsiye ederim, AMD kartlarda zaman zaman böyle sürücü hataları olabiliyor gördüğüm kadarıyla.
 
Bilgisayarcıya götürme, aynı sorunu tekrar yaşarsan DDU ile silip önceki sürüme dönebilirsin.
Yeniden DDU ile kaldırıp en son sürümden önceki WHQL sürümünü kurun. Hayır gerek yok.
Yazılımsal bir sorun olduğu belli, sorun yaşamaya devam edersen önceki sürüme dönmeni tavsiye ederim, AMD kartlarda zaman zaman böyle sürücü hataları olabiliyor gördüğüm kadarıyla.
Çok çabuk mavi ekrana döndüğü için görüntü alamadım ama bu resim ile aynı.
 

Dosya Ekleri

  • images - 2021-01-21T230855.691.jpeg
    images - 2021-01-21T230855.691.jpeg
    73,4 KB · Görüntüleme: 43
Tekrar olursa eski sürümü tekrar yükleyeceğim. Eski kullandığım sürüm de baya eskiymiş ama galiba. PC yi 1 ay önce aldım bilgisayarcıdan elime sürücüler kurulu geldi 1 aydır Adrenalin 19.20 sürümünü kullanıyordum.
 
Tekrar olursa eski sürümü tekrar yükleyeceğim. Eski kullandığım sürüm de baya eskiymiş galiba PC yi 1 ay önce aldım bilgisayarcıdan elime sürücüler kurulu geldi 1 aydır Adrenalin 19.20 sürümünü kullanıyordum.
Sorunsuz olan sürücüleri yazan siteler vardı sanırım, oralardan kontrol edip en güncel ve sorunsuz olanı seçebilirsiniz, hatta bu forumda da vardır muhtemelen.
 
Tekrar olursa eski sürümü tekrar yükleyeceğim. Eski kullandığım sürüm de baya eskiymiş ama galiba. PC'yi 1 ay önce aldım bilgisayarcıdan elime sürücüler kurulu geldi 1 aydır Adrenalin 19.20 sürümünü kullanıyordum.
Hocam o halde şu an kurulu olan sürücüden önceki WHQL sürücüsünü kurun, daha iyi olur performans açısından.
 

Geri
Yukarı