RX 570 Tam performans alınmıyor

Tıtan Han

Centipat
Bundan iki gün önce Casper marka masaüstü kasama RX570 Armor Edıtıon aldım 4GB. Power Supply'da gerekli olduğundan o da değişti. Ama sorun şu ki Fortnıte oynarken (işlemcim i5 6500) sorunum şurada başladı ilk aldığım gün çok fazla ısındı kasam aşırı ısındı ve yeni bir fan ayrıca temizlik yaptırmam gerekti. Genel temizlik termal macun yenilemesi yaptıktan sonra. Ben yine Fortnıte'a girdim oynuyordum ama bir yerden sonra crash veriyordu. Temizlikten ve fandan önce olduğu gibi. League of Legends oynarken R7 240 ekran kartımla minimum 150 200 FPS alırken bugün 80-90 gördüm nedeni nedir bunun beni aydınlatabilir misiniz? Foruma katılma sebebim de bundan ötürü oldu saygılar. Ayrıca bildirmem gerekirse FPS sorunu yaşamıyorum, ekran kartım güç verebiliyor Fortnıte'de en düşük ayarlarda minimum 150 FPS ama Epıc ayarlara aldığımda oyundan atıyor. En düşük ayarlarda ise biraz oynuyorum sonra atıyor. Epıc ayarlarda minimum 60 FPS alıyorum şu an Wıtcher 3 yükleniyor onda da böyle atma sorunu olacak mı diye deneme yapacağım önerileriniz nelerdir? Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
En düşük ayarlarda biraz oynatıp yükseğe alınca oyundan atması benim aklımda direk PSU sıkıntısı diye belirdi. Attığınız PSU gayet yeterli gözüküyor. Emin olamadım.

Sıcaklık değerleri nasıl?
Ekran kartım genellikle 50 60 en fazla bu civarda seyir ediyor
En düşük ayarlarda biraz oynatıp yükseğe alınca oyundan atması benim aklımda direk PSU sıkıntısı diye belirdi. Attığınız PSU gayet yeterli gözüküyor. Emin olamadım.
Bugün vatana gittim yuzde 90 PSU dan kaynaklı dediler çünkü dediğiniz gibi en dusuk ayarlarda bir yere kadar oynatıyor ama ultraya aldığımda atıyor (bugün witcher 3 yukledim ultrada 0 FPS sıkıntısı ama oynatmiyor atıyor )

Kağıt üzerinden bakılırsa psunun bir sorunu yok ise yeterli görünüyor.
Ne yaptın indirip denedin mi başka bir oyun?
Witcher 3 yuklendi yine atıyor, nfs payback de yükleniyor ama onda da atıcak büyük ihtimal ayarları yukselttiğimde atıyor
Bugün bana vatana gittiğimde bir çalışan oyun ne kadar HD olur ise o kadar güc tüketir dedi muhtemelen ekran kartını besleyemiyor PSU yarın getir bakalım dedi yarın kasamı götüreceğim

Son düzenleme:
Ekran kartım genellikle 50 60 en fazla bu civarda seyir ediyor

Bugün vatana gittim yuzde 90 PSU dan kaynaklı dediler çünkü dediğiniz gibi en dusuk ayarlarda bir yere kadar oynatıyor ama ultraya aldığımda atıyor (bugün witcher 3 yukledim ultrada 0 FPS sıkıntısı ama oynatmiyor atıyor )

Windows ayarlarından güç ayarlarına girip yüksek performans işaretlimi değil mi ona bir bak değilse yüksek performans'ı işaretle ve öyle bir oyun oynamayı dene. Eğer buda çözüm olmazsa denetim masasından amd driverlerini kaldırıp yeniden güncel driver kurmaya çalış. Bakalım ne sonuç alacaksın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı