RX 570 termal macun ve termal pad önerisi

Hocam fazla kişinin yazmasından mıdır yoksa almak istememden midir bilmem ama bana da mantıklı gelmiyor termal pad almak. 1.5 yıl kullandım, ilk alırken şiddetli stres testlerine maruz kaldı o zaman bile olmadıysa şimdi neden olsun. Olamaz demiyorum ama zaten değiştireceğim. Belki takılıyordur pad ama riski alıyorum denebilir :)

Hocam fazla kişinin yazmasından mıdır yoksa almak istememden midir bilmem ama bana da mantıklı gelmiyor termal pad almak. 1.5 yıl kullandım, ilk alırken şiddetli stres testlerine maruz kaldı o zaman bile olmadıysa şimdi neden olsun. Olamaz demiyorum ama zaten değiştireceğim. Belki takılıyordur pad ama riski alıyorum denebilir :)

Hocam o size kalmış kartın ömrünü uzatmak için almak almak daha mantıklı

İki parçanın arasına bir cisim koyduğunda mesafe açılır, hayatında hiç fizik, matematik dersi görmedin mi?

Soğutucu blok belleklere deymiyor arada boşluk var senin saç telin kadar ekran kartı geçmiştir elimden.

Kırmızı ile çizdiğim yeri soğutucu blok kapatıyor, bu padi oraya koyarsanız soğutucu yükselir.

Bunun neresini savunuyorsunuz?

IMG_20240807_195551.jpg

Son düzenleme:
Termal macunu aldım ve bir kağıt kalınlığında (belki bir tık daha fazla) olacak şekilde tüm yüzeye dağıtarak GPU çipi üzerine sürdüm. Bilgisayarı açtım ilk sıcaklıklar 38 civarındaydı (hava sıcaklığı 32 derece) daha sonrasında biraz bekledim internette gezindim. Ardından furmark yaptım benchmark şeklinde en fazla 74 derece verdi.

Şuan fanda zero rpm olduğu için 50 derece civarında boşta duruyor. Cidden denildiği kadar varmış termal macun. Biraz arttı onu da gerektiğinde başka bir şeye kullanırım artık :)

Ayriyeten termal pad takmadığımı da söylemek isterim. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

İyi Sosyaller!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı