RX 570 Valorant tüm ayarlarda aynı FPS

tarik007

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle kolay gelsin. Önceden de böyle bir hata alıyordum oyunun en yüksek grafik ayarlarında da en düşükte de verdiği FPS değeri aynı. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibi:
  • MSI B450A Pro Max anakart.
  • XFX RX570 8 GB ekran kartı.
  • AMD Ryzen 5 3500X işlemci.
  • 240GB SSD.
  • 1TB HDD.
Önceden anakartım ASUS A320M-F'di anakarti degistirip islemci OC'sini açtım ama sorun yine değişmedi. V-Sync vs FPS kısıtlamalarının hepsi kapalı. Minimum 140 130 FPS alıyorum ama sistem gereksinimleri minimum 200 almamı gerektirmiyor mu?

RAM 8 GB DDR4 3000MHz hocam. Aynı RAM'den bir tane daha alıp çift kanala geçmem durumunda ne kadar bir FPS artışı olur.

Bütün ayarlarda aynı FPS'i alman normal. İşlemci ancak o kadar FPS verebiliyor. RAM'lerin çift kanal mı? Kaç MHz?

@Akbostaner3 bununla aynı bir entry de Windows 10 kurulumunda gizlilikten bir seyleri kapattigimizdan dolayi oluyormuş yazmıştı biri bununla alakalı olabilir mi? Çünkü aynı sistemle oyun videosu çeken arkadaşlar var YouTube'da FPS'leri gayet iyi duruyor.

Son düzenleme:
RAM 8 GB DDR4 3000MHz hocam. Aynı RAM'den bir tane daha alıp çift kanala geçmem durumunda ne kadar bir FPS artışı olur.

Ryzen işlemcilerde çift kanal olması çok önemli. İşlemci oyunlarda gözle görülür fark olur.

@Akbostaner3 bununla aynı bir entry de Windows 10 kurulumunda gizlilikten bir seyleri kapattigimizdan dolayi oluyormuş yazmıştı biri bununla alakalı olabilir mi? Çünkü aynı sistemle oyun videosu çeken arkadaşlar var YouTube'da FPS'leri gayet iyi duruyor.

Gizlilikten bir şeyi kapatması performansı nasıl sınırlandırabilir ki?

Ekran kartı %100 kullanmadığı sürece FPS değerinde değişiklik olmaz dostum. Oyun ekran kartını ve işlemcini yük altına sokmayacak kadar zayıf. Tam performansta çalışsa emin ol 300 400 FPS'lere kadar çıkabilir. bu çiplerin yanmasına sebep olduğu için firmalar kullandırmıyor. İstersen internetten bakabilirsin, ana menüsünde FPS kiliti olmayan oyunlar 3080 3090 ekran kartlarını yaktığı göreceksin. 144 Hz ekranın varsa veya 120 Hz. Sistem daha fazla FPS almanı engelliyor olabilir. Bunların hepsi bir parametre. Daha fazla FPS almak daha akıcı oynamak anlamına gelmiyor. Zihinde oluşan bir ilizyon sadece. Fazla düşünme şöyle böyle diyerek oyununa bak bence :) üreticilerin yaptığı bir şey o ama işlemcin darboğaz yapıyorsa ki yaptığını sanmam. FPS düşük kalıyor olabilir. Ama 3500X Valorant'ta darboğaz yapmaz. Tek kanal çift kanal RAM mantığı FPS kilitlenmesi şu bu genelde laptoplarda olan bir şey. Tek kanal olduğunda bazı laptoplar FPS kilitlenmesi filan yapabiliyor tabii ki çift kanal daha fazla FPS almanı sağlar ama 140 FPS'yi ekran kartın ve işlemcin %100 de çalışmıyorsa açıklayamaz. Biraz karışık meseleler laptop sahipleri benim ne demek istediğimi anlayacaktır. Bir yanlışım varsa aydınlatabilirler.
Biraz daha net konuşmak gerekirse. Ben RDR 2 de ormanlık sakin yerlerde yüksek Ultra ayarlarda 80 FPS alabiliyorum. Ama ne varsa LoL'de 144 FPS'yi geçmiyor acaba niye? :d ekran kartımın %30'u işlemcimin ise %10'unu kullanıyor. Hadi gelsinler İsviçre'li bilim adamları bunu açıklasın :p

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı