RX 570 yüksek sıcaklık

İfşalandın resminiz gözüküyor :D. Normal sıcaklıklar gibi ama biraz fazla. Kasanız nedir?
kardesim gozukmus yeni gördüm ahahahah
Termal macun ve fanlar ne alemde? Ve kasanın hava giriş çıkışları kapalı mı?

Aşağıya fotoğraf bıraktım.
Ben Witcher 3'te maks 72 dereceyi gördüm ekran kartında. Seninkisi biraz anormal. MSI Armor'lar da sıcaklık sorunu bir nebze var. Kasanın temizliğini ne zaman yaptınız?
Yeni toplandı.

Dosya Ekleri

• IMG_20200719_231005.jpg
    IMG_20200719_231005.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 44
Kasanızın modeli lazım bana. Kasanın yan kapağını açık kullanın ve düşüş yaşanacak mı? Yaşanmaz ise sorun kartta yani yapılacak en yüksek şeyler undervolt ve fan hızı arttırma .

Dosya Ekleri

• IMG_20200719_231005.jpg
    IMG_20200719_231005.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 38
Sorun yaratır mı sizce ?
87 derece yapar, ama tek sorun kartta değil gibi. Kasanın kapağını açıp oynamayı deneyin yine aynı değerlere çıkmazsa kasanın hava akışı kötüdür. Sıcak havalarla birlikte kartın ısınmasına sebep olabiliyor.

Kasanın içindeki hava akışı kötü ise ısınma oluyor olabilir. Ben de RX570 kullanıyorum ve kasanın kapağını kapattığımda sıcaklık 85'lere kadar çıkıyor. Çözümü, kasanın kapağını açmak ve ekran kartını Full kullanan oyunlarda 3000 RPM fan hızının altına düşmemek.

Fan hızını nasıl ayarlayabilirim?
87 derece yapar, ama tek sorun kartta değil gibi. Kasanın kapağını açıp oynamayı deneyin yine aynı değerlere çıkmazsa kasanın hava akışı kötüdür. Sıcak havalarla birlikte kartın ısınmasına sebep olabiliyor.

Herhangi bir zarar olur mu?
Sistem parçalarının sıcaklıklarını kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, ortam sıcaklığı ve kasanın konumu etkiler. Kasanın yan tarafı açık bir şekilde deneyin bir de. Yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerleri daha düşük olursa hava akışı kötü demektir. Yan tarafı açık bir şekilde kullanabilirsiniz. Kartı ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Eğer uzun süredir kullanıyorsanız kartın termal macununu yenileyebilirsiniz. Onun haricinde undervolt ve fan ayarı yaparak ekran kartının sıcaklığını düşürebilirsiniz.

Yeni aldım yaptım fakat aynı.

Fan hızını nasıl ayarlayabilirim?

Herhangi bir zarar olur mu?

Yeni aldım yaptım fakat aynı.
Undervolt ve fan ayarı yapmanız lazım. Radeon programından veya MSI Afterburner programından bu söylediklerimizi yapabilirsiniz. Undervolt ile ilgili forum içerisinde birçok konu var oraları inceleyebilirsiniz. Sonuçta biz size tam olarak şu şu ayarı yapacaksanız diyemeyiz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı