RX 570 zero RPM

Zero Rpm Yararlı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    44
Sapphire RX 570 8 GB PULSE modelini kullanıyorum. Yeni Minecraft'tan çıktım, bu şekilde sıcaklıklar. Masaüstü kullanımında 40-45 arası gidip geliyor.
Ekran Alıntısı.PNG

dfsfdsa.JPG

Benimki böyle ama belirttiğim gibi 48-50 derece arası gidip geliyor.Oyundan çıktım (10 dk masaüstünde işlem yaptım).

Kasa olarak corsair spec delta rgb kullanıyorum.Yeni aldığım ve toz olmasın diye öndeki jelatinleri çıkarmadım ve kasa fanlarım masaütündeyken çalışmamasına ayarladım.Sebebi bu olabilir.

Bende gtx1660 var 62C° de çalışmaya başlıyor. Fabrika değeri bu. Ben kurcalamadım. 50 derece baya düşük. Bendeki daha sıcakken devreye giriyor.

Bildiğiniz üzere çoğu yeni nesil ekran kartlarında zero RPM teknolojisi mevcut. Bilmeyen arkadaşlar için açıklamak gerekirse ekran kartının fanları belli bir derece kadar çalışmıyor ve daha sessiz bir ortam sunuyor.

Benim ekran kartım RX570 ve zero RPM değeri 50 derece. Yani 50 derecede fanlar çalışmaya başlıyor ama sormak istediğim bir soru var. Ekran kartım fanları çalışmadığı için genellikte boşta 48-50 derece arasında çalışıyor. Sizce bu derece zararlı mı?

Fanlar düşük devirde çalışıp hem az sesli hem de soğutma performansı daha iyi olmaz mı? Yani gözlemlerime göre zero RPM'li ekran kartı ilk başta fanları çalışmadığı için daha fazla ısınıyor.
Aynı ekran kartına sahibiz ve evet, bende zero rpm de kullanıyorum. Sıcaklık değerlerimiz tamamen aynı görünüyor boşta. Benim de sıcaklık değerlerim boşta 48-50 derece arasında değişiyor. Hiçbir problem olmaz dert etme. Bende ki kart modeli "ASUS Strix RX 570 4G"

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı