RX 5700 ekran kartına işlemci ve anakart önerisi

yusufdemir_4129

Centipat
Yer
Kocaeli Derince
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Radeon Rx5700 (ekran kartı)
Intel i5 10400 (işlemcj)
MSI H410M PRO (anakart)
32GB Ram DDR4
2 Yıldır kullanıyorum
Merhaba, benim AMD Radeon RX 5700 ekran kartım var. İşlemci ve anakart yenilemek istiyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 5600X düşünüyorum. Buna uyumlu anakart önerebilir misiniz veya farklı işlemci ve anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5600 alabilirsin F/P açısından daha iyi olur. Anakart için bütçe ne?

Son düzenleme:
Anakart için bütçeniz nedir kasa tipi nedir ATX mi yoksa Micro ATX mi bütçeye göre anakart türü ve modeli değişiklik gösteriri.

Bütçeden haberimiz yok ama bende Intel önereyim ileriye dönüklük açısından. i3 12100F 5700'i rahatlıkla besler. Sisteminiz ITX olmadığı sürece tüm kasalara uyumludur. İlerleyen zamanda 13-14. nesillerden i5 - i7 upgrade yapabilirsiniz. Anakart 4 RAM ve 3X PCI-e X16 slotlu olduğuna depolama ve RAM de rahatlıkla upgrade edilebilir. RGB ve ARGB desteği olduğu için kasanızın ışıklandırması ile her türlü uyumlu çalışır. İşlemci soğutucuyu biraz uygun diye ekledim. 4 ısı borulu, kısmen kaliteli bir markanın soğutucusu. Stok fanlı işlemciyle arasındaki 350 TL'ye her türlü değer diye düşünüyorum. Kasanızın havalandırması biraz kötü ve oda sıcaklığınız yüksekse i3 12100F bile stok fanla thermal throtling e girebiliyor.

Bu arada Intel'i ileriye dönük olarak önerebildiğim günlerdeyiz. Hiç düşünmezdim geleceğini.

İşlemci: i3 12100F 2000 TL

Anakart: ASUS B660M-A 3140 TL

İşlemci soğutucu: Xigmatek tyr SD1264b + uyumlu 1700p kiti 550 TL.

Ryzen 5600 alabilirsin F/P açısından daha iyi olur. Anakart için bütçe ne?

Hepsi çok iyi ama 4 slot fazla olmaz mı? 1 tane M.2 slotu 2 tane RAM slotu olsa iyi olur bence.

Anakart için bütçeniz nedir kasa tipi nedir ATX mi yoksa Micro ATX mi bütçeye göre anakart türü ve modeli değişiklik gösteriri.

Bende şu an H410M Pro var. Bunu da satıp güzel bir şey alabilirm 3.5k en fazla ya da 4K. Kasa tipi Micro ATX

Bütçeden haberimiz yok ama bende Intel önereyim ileriye dönüklük açısından. i3 12100F 5700'i rahatlıkla besler. Sisteminiz ITX olmadığı sürece tüm kasalara uyumludur. İlerleyen zamanda 13-14. nesillerden i5 - i7 upgrade yapabilirsiniz. Anakart 4 RAM ve 3X PCI-e X16 slotlu olduğuna depolama ve RAM de rahatlıkla upgrade edilebilir. RGB ve ARGB desteği olduğu için kasanızın ışıklandırması ile her türlü uyumlu çalışır. İşlemci soğutucuyu biraz uygun diye ekledim. 4 ısı borulu, kısmen kaliteli bir markanın soğutucusu. Stok fanlı işlemciyle arasındaki 350 TL'ye her türlü değer diye düşünüyorum. Kasanızın havalandırması biraz kötü ve oda sıcaklığınız yüksekse i3 12100F bile stok fanla thermal throtling e girebiliyor.

Bu arada Intel'i ileriye dönük olarak önerebildiğim günlerdeyiz. Hiç düşünmezdim geleceğini.

İşlemci: i3 12100F 2000 TL.

Anakart: ASUS B660M-A 3140 TL.

İşlemci soğutucu: Xigmatek tyr SD1264b + uyumlu 1700p kiti 550 TL.

Bende zaten i5 10400 var attığınız anakart çok güzelmiş. Büyük ihtimalle o anakartı alırım ama işlemci.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı