RX 5700 siyah ekran sorunu

Mustafa313

Centipat
Merhaba dostlarım, MSI marka RX5700 mech GP OC model bir ekran kartına sahibim. 2-3 aydır kullanıyorum ve takılma sesiyle beraber gelen siyah ekran sorunu yaşıyorum. Fanlar dönüyor ışıklar yanıyor kasa açık kalıyor ve Discord'dan sesli bir şekilde sohbet etmeye devam edebiliyorum.
DP girişini kullansamda HDMI girişini kullansamda sürekli aynı sorun. Sorun sürücü sorunuysa stabil çalıştığını düşünen arkadaşlar kullandıkları sürücü modelini söyleyebilirler mi? Veya benim sorunumu yaşayıp çözebilen olduysa yardım eder misiniz? 20.2.2 sürümü denedim.

Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450 Aorus Pro.
XPG Adata DDR4 3200MHz 8X2.
MSI RX5700 mech GP OC.
FSP Hydro G 850W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlarım, MSI marka RX5700 mech GP OC model bir ekran kartına sahibim. 2-3 aydır kullanıyorum ve takılma sesiyle beraber gelen siyah ekran sorunu yaşıyorum. Fanlar dönüyor ışıklar yanıyor kasa açık kalıyor ve Discord'dan sesli bir şekilde sohbet etmeye devam edebiliyorum.
DP girişini kullansamda HDMI girişini kullansamda sürekli aynı sorun. Sorun sürücü sorunuysa stabil çalıştığını düşünen arkadaşlar kullandıkları sürücü modelini söyleyebilirler mi? Veya benim sorunumu yaşayıp çözebilen olduysa yardım eder misiniz? 20.2.2 sürümü denedim.

Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450 Aorus Pro.
MSI RX5700 mech GP OC.
FSP Hydro G 850W.
20.4.1 çıktı denediniz mi? Ben de RX 5700 sahibiyim. Bende de Freesync açıkken oyunlarda dalgalanma ve internet herhangi bir video açarken saniselik bir çizgi geçiyor yataydan.

Kurdum fakat sorun devam etti, siz siyah ekran hatası alıyor musunuz? Almıyorsanız hangi sürücüyü kullanıyorsunuz?
Siyah ekran sorunu yok bende. Ben kartı ilk aldığımda, Aralık 2019 zamanı oyunlarda siyah ekran gelip kitleniyordu sistem. O zaman gelen yeni sürücü ile düzelmişti. Şu an 20.4.1 kullanıyorum. Ben de bahsettiğim sorunlara sahibim.

Siyah ekran sorunu yok bende. Ben kartı ilk aldığımda, Aralık 2019 zamanı oyunlarda siyah ekran gelip kitleniyordu sistem. O zaman gelen yeni sürücü ile düzelmişti. Şu an 20.4.1 kullanıyorum. Ben de bahsettiğim sorunlara sahibim.
5600XT almayı düşünüyordum çok baş ağrıtıyor mu bu driver sorunları ?

5600XT almayı düşünüyordum çok baş ağrıtıyor mu bu driver sorunları ?
Karta göre değişiyor. 5600XT serisi 5700'den daha da yeni. Fiyatına göre güzel bir kart. Benim kullandığım 5700'deki hata AMD'nin yanı sıra ASUS'un. VRAM'lerin soğutma bloğu yok. 5600XT'ye gelirsek, Gigabayte'ın Gaming modeli öneriliyor. Sorun yaşayanı görmedim Sosyal'de. Almadan önce araştırın yine de. Bu arada Hepsiburada'da fiyatı 2800₺ gözüküyor.

Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450 Aorus Pro.
MSI RX5700 mech GP OC.
FSP Hydro G 850W.
Hocam selam. Umarım sorununuzu çözmüşsünüzdür. Ekran kartının sıcaklık değerlerinden memnun musunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı