RX 5700 VBIOS güncellemesi mümkün mü?

Makaleler
2
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi, VBIOS güncellemesi mümkün mü?
Ben herhangi bir güncel Driver bulamadim ama RX5700'u- RX 5700 XT VBIOS'una flashlayip frekans hızını elde edenler var.
Sizce sağlıklı mı?
Eğer sağlıklı değilse, kendi VBIOS Update dosyasıyla nasıl edebilirim eğer güncel varsa.

1. resim orijinal RX5700.
2. resim RX 5700 XT flashlanmış hali.

Dosya Ekleri

• gpu-z-before-flash.jpg
    gpu-z-before-flash.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 89
  • gpu-z-after-flash.jpg
    gpu-z-after-flash.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Bu işi yapan birçok kullanıcı özellikle reddit üzerinde ve güzel sonuçlar elde ediyorlar.

Ancak bu işlemi yapacaksanız, ekran kartı üzerinde bir switch ile sunulan şekilde en az 2 vBIOS'u olan kartları tercih etmelisiniz. Çünkü bu seçeneği olmayan kartta bu işlemi yapar da hata alırsanız, kart brick olur ve garanti süreci de işlemez. Sapphire Nitro gibi 3 seçeneği olan bir kartta bunu yaparsanız, attığınız BIOS çalışmasa bile switch ile diğer BIOS'a geçip hatalı olan BIOS'u düzeltebilirsiniz.

Selamlar,

Bu işi yapan birçok kullanıcı özellikle reddit üzerinde ve güzel sonuçlar elde ediyorlar.

Ancak bu işlemi yapacaksanız, ekran kartı üzerinde bir switch ile sunulan şekilde en az 2 vBIOS'u olan kartları tercih etmelisiniz. Çünkü bu seçeneği olmayan kartta bu işlemi yapar da hata alırsanız, kart brick olur ve garanti süreci de işlemez. Sapphire Nitro gibi 3 seçeneği olan bir kartta bunu yaparsanız, attığınız BIOS çalışmasa bile switch ile diğer BIOS'a geçip hatalı olan BIOS'u düzeltebilirsiniz.
Elimdeki kart kaç vBIOS'lu bilmiyorum. Asus Tuf Gaming OC Edition Rx5700. Nasıl öğrenebilirim?
Hangi markanın kartı mevcut?
Asus Tuf Gaming Oc Edition.
Techpowerup'ın sitesine girip "Vga Bios Collection" sekmesinden kendi VRAM üreticisine özgü rom dosyasını indirip AMDWinFlash uygulamasıyla flashlayabilirsiniz.
Nasıl yani? Bu kadar kolay olması beni tedirgin ediyor. İndir ve flashla mı yani? Herhangi bir sıkıntıda backup nasıl alacağım?

Son düzenleme:

Bu siteye girip bunu indirin. Komut işlemi çıkacaktır. GPU no need to update VBIOS yazarsa zaten günceldir. Eğer bu hatayı vermezse yükleme işlemi yapar ardından yeniden başlatırsınız. Artı RX5700 ve RX5700XT sürümleri farklı olur.

Bu siteye girip bunu indirin. Komut işlemi çıkacaktır. GPU no need to update VBIOS yazarsa zaten günceldir. Eğer bu hatayı vermezse yükleme işlemi yapar ardından yeniden başlatırsınız. Artı RX5700 ve RX5700XT sürümleri farklı olur.
İlk atılan görsele bakarsanız SubVendor kısmında AMD yazıyor. Bu referans tasarım olduğunu gösteriyor. Attığınız BIOS dosyası ASUS'un kendi mühendislerinin ürettiği PCB tasarımına göre özelleştirilmiş bir BIOS. konu sahibi bunu flashlarsa kalıcı hasar verebilir kartına. Lütfen daha dikkatli olun.

e

Evet güncelmiş teşekkür ederim.
İlk atılan görsele bakarsanız SubVendor kısmında AMD yazıyor. Bu referans tasarım olduğunu gösteriyor. Attığınız BIOS dosyası ASUS'un kendi mühendislerinin ürettiği PCB tasarımına göre özelleştirilmiş bir BIOS. konu sahibi bunu flashlarsa kalıcı hasar verebilir kartına. Lütfen daha dikkatli olun.
Çok doğru bir konuya değindiniz. Ben bunu fark etmemiştim, teşekkür ederim. İnce ayarlar sayesinde Overclocklayarak biraz daha performans artışı almış bulunmaktayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı