RX 5700 vs RTX 2060

Ekran kartları ray tracing'de zaten 25-30 FPS kaybediyor. 60 70 FPS'de oyun oynamak istiyorsanız 2060 seçenek olabilir. Bu bence 144 Hz monitör varken 60-72 Hz'de kullanmaya benziyor. Ayrıca günümüz oyunlarında (minecraft dışında) RTX çok farketmiyor. Yeni gelecek oyunlarda da zaten performans gerekliliği yükseleceğinden 2060 RTX'de yetersiz kalacaktır. RTX için 2060 önermek çok doğru değil. Burda fanboyluk oynamaya gerek yok.

Ekran kartları ray tracing'de zaten 25-30 FPS kaybediyor. 60 70 FPS'de oyun oynamak istiyorsanız 2060 seçenek olabilir. Bu bence 144 Hz monitör varken 60-72 Hz'de kullanmaya benziyor. Ayrıca günümüz oyunlarında (minecraft dışında) RTX çok farketmiyor. Yeni gelecek oyunlarda da zaten performans gerekliliği yükseleceğinden 2060 RTX'de yetersiz kalacaktır. RTX için 2060 önermek çok doğru değil. Burda fanboyluk oynamaya gerek yok.
Oyunlar göze hitap etmedikten sonra oynamanın ne manası var ve ayrıca belirttiğiniz tüm nedenler belirli bir süre geçerli olacak ve yakında güncellemeler ile pişman olacaksınız.

Bu video belki size biraz daha fikir verebilir. Yurt dışı kaynaklı sitelere de bakarak karar verebilirsiniz. Benim tavsiyem hangisi uygunsa onu alın, aralarında uçurum fark yok. Fakat görünüşe bakılırsa 2-3 sene içinde aradaki 2 gb vram farkını hissedebiliriz gibi duruyor. Ben bütçem yüzünden yeni topladığım kasada 5600xt aldım fakat ben genelde rekabetçi oyunlar oynadığım için vram bende sorun yaratmayacaktır. Bu olay sizin karttan ne istediğiniz ve bütçenizin ne olduğu ile alakalı.

Oyunlar göze hitap etmedikten sonra oynamanın ne manası var ve ayrıca belirttiğiniz tüm nedenler belirli bir süre geçerli olacak ve yakında güncellemeler ile pişman olacaksınız.
Evet 110 FPS bence göze daha çok hitap ediyor RTX'li 60 70 FPS'den. Bence RTX geliştiği zaman 2060 çöp olacak. Hatta 2070S bile yetersiz kalacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı