RX 5700 XT kronik sorunlar

Şuan kullanıyorum. Eski sistemimdeki rx 480 8gb bozuldu ve bende rx 5700 xt ye geçtim. Tabiki çok geç olmadan işlemci ve anakartımı değiştirmek şartıyla. Sebep: (İşlemci Darboğazı) ama rx 5700 xt sorunsuz çalışıyor. Metro exodus gibi gpu yoğunluklu bir oyunda 1080p extereme ayarlarda test attım tabi darboğaz ortadan kalktı. 80 fps ort aldım ve hiçbir sıkıntı çıkarmadı.

Sanırım bu ekran kartını almayı düşünüyorsunuz ve böyle bir konu açtınız. Aslında iyi yapmışsınız en azından araştırıp almak lazım. Birçok AMD ürünü kullanmış birisi olarak yorum yapabilirim herhalde. :) Şimdi kimse size sorunsuz bir ürünün garantisini veremez. Ne kadar da sorunsuz diye tabir edilen bir ürün alsanız bile sizin sıkıntı yaşama riskiniz vardır. Şimdi bu ekran kartını kullanıp da sorun yaşamayanlar gelir size ben hiç sorun yaşamadım tercih edebilirsin gözün kapalı diyebilir. Sizde alırsınız ve sorun yaşadığınızda size tavsiye eden arkadaş sizin sorununuzu büyük ihtimalle çözemeyecek çünkü o sorunu yaşamamıştır. Sorun yaşamış olan bizler size yardım edeceğiz. Ekran kartlarının marka model bazında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben XFX RX 590 ekran kartını kullanıyorum şu an. Ve AMD tarafında bütün kronik problemleri bu ekran kartımda yaşadım. Ve AMD ekran kartlarından da artık soğudum. Bir daha tercih eder miyim sanmıyorum. İllaki XFX RX 590 kullanıp da memnun olanlar vardır forum içerisinde. Şimdi benim bu hataları almam AMD ekran kartlarını kötü yapmaz. Ama sorun ile karşılaşmayınca da bu marka süper kaliteli olmuyor. Yani teknoloji birazda şans işidir sonuçta. Tercih sizin. Ona göre araştırmanızı iyi yapın derim.

5700 XT Nitro yaklaşık 10 aydır kullanıyorum.Sorun yaşamadım diyen yalan söylüyordur.Birçok konuda sıkıntı yaşadım evet ama 19.12.1 den sonra sıkıntı yaşamadım.Şu an 20.7.1 kullanıyorum.Soruna rastlamadım.20.2.2,20.4.2 de sorun yoktu.
2070 Super ile 1000 lira var arasında.Bu fiyata SSD alırısn veya işlemci soğutucu.
2060 Super aldın desem aynı fayata daha düşük performans alacaksın.

Acaba Nvidia tavsiye edenler AMD kullandı mı? Kullandı ise ne gibi sorunlar yaşadı?
Ben sana tam olarak şu şu ekran kartlarını tavsiye edemem çünkü kullanmadığım ürünü nasıl önereyim. Sadece şu modele bakabilirsin gibisinden diyebilirim. Gerisi senin tercihin olur. Ben hayatımda 2 adet Nvidia ürünü kullandım. İlki 2004 yılında aldığım bilgisayarın içinde olan Nvidia Geforce FX 5200 128 MB diğeri ise 2012 yılında aldığım dizüstü bilgisayarımda bulunan GT 520M diyebilirim. Onun haricinde hep AMD ürünleri tercih ettim fiyat performans olması açısından. Bir kere WattMan ve siyah ekran hatası ile karşılaşınca soğuyorsun markadan. Çünkü oyun zevkini mahveden bir durum. Oyun oynamak için bir sistem alıyorsun ve hatalar ile boğuşuyorsun. Öğreniyorsun ki bu hatalar sana özel değil kronik bir problem ve net bir çözümü yok. Gerçi siz tam olarak ne yapacaksınız? Yani sıfırdan sistem mi topluyorsunuz yoksa elinizdeki sistemi mi güncellemek istiyorsunuz? Bu durumda bütçe ve tercih meselesi de ön plana çıkıyor.

Ucuz etin yahnisi sorunlu olmasa ben alırdım 5700XT. Hem ucuz hem çok daha güçlü 2070 süper ayarında. Neden daha fazla para veriyim NVIDIA kartlara? Ucuz ve güçlü olması çeker insanı doğal olarak. Stabilite iyi olsa AMD kartlar da pahalı olabilir zaten. AMD kart alıcaksanız yeni kartları bekleyin derim. Belki sağlam kart çıkarırlar NVIDIA gibi ama pahalı olur tabi o zamanda.

Şu an AMD 5600 XT kullanıyorum. Sürücüler yavaş yavaş oturmaya başladı. Daha önce 9600 GT, GTX 460/660ti ve 1060 kullandım. O kartlarda da oyun içinde "görüntü bağdaştırıcısı çalışmayı durdurdu" hatasını çok aldım. Yani sonuçta şanş işi ve kabul etmek gerkir ki NVIDIA sürücü konusunda bir adım önde.

Evet bende RX 5600XT kullanıyorum ve AMD Driver sorunlarını yaşıyorum HMM zamanla düzelir mi dersen düzelir ama ne zaman olur orası Allah kerim şu an AMD Driver sürüm 20.7.1 kullanıyorum ve bunda da oyunlarda kilitlenip masaüstüne atıyor tekrar oyuna girince siyah ekran veriyor ve sistem restart atmadan düzelmiyor yani bendeki sorunlar bu şekilde size kalmiş bir şey yani WHQL sürücü bekliyorum inşallah çözerler bu sorunları bu sorunlar dışında alınır mı alınır çünkü bu soruları yaşayanda var yaşamayanda karar sizin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı